Цукерочки "Під грильяж"
1 / 2 ст. меду
1 ст. (200 г) цукру
2 ст.ложки (без верху) какао
300 р. очишенних, розділених на великі шматочки волоських горіxів (злегка подрібнені)
1 / 3 ч. ложки, лимонної кислоти або 2 ст.ложки лимонного соку
100 г сл.масла кімнатної температури
300 г гіркого (я брала 70%) шоколаду
1.В каструлі змішати мед, цукор, какао та горіхи.
2.Поставити каструлю на маленький вогонь і варити до закипання помішуючи (щоб не пригорало)
3.Посля того як маса в каструлі закипить-варити ше 10-15 хв. весь час помішувати.
4.Зняти з вогню, додати 1 / 2 ч. ложки лимонної кислоти або сік. Перемішати.
5.Добавити 100 г вершкового масла .
6.Дати трохи охолонути, а потім відправити в холодильник на 1,5-2 години до повного охолодження .
7.Виймаем з холодильника і при допомозі чайної ложки набираємо масу і вологими руками формуємо цукерки (розмір невеликого волоського горіха. Знову кладем цукерки в холодильник ще на 1 годину, щоб маса добре "схопилася"
8.Розтопити на водяній бані або в мікро шоколад - при допомозі зубочисток, або двох чайний ложок, занурюємо цукерки вшоколад .Викладаємо цукерки на дошку (Застелити папером для випікання), даємо постояти 5 хвилин, ставимо в холодильник, поки шоколад повністю не застигне.
Дуже смачні і не тверді.