В окремій посуді змішати усі інгредієнти для соусу: дрібно посічений часник, мед, соєвий соус, трави, сіль і суміш перців.
Залити помиті і підсушені паперовими серветками стейки тунця. Гарно вимішати і залишити маринуватись на 30-40 хв.
Тим часом приготувати гарнір до стейків:
1 невелику цибулину порізати півкільцями
1 моркву порізати, як подобається
300 г порізаних кільцями кабачків ( в мене морожені)
300 печериць порізати, як подобається
1 порей порізати навскоси.
Овочі скласти в сковорідку, додати 1 ст. ложку оливкової олії і потушити, час від часу помішуючи до готовності (20-30 хв.), в кінці додати до смаку сіль і перець.
Замариновані стейки смажити на сухій сковороді, або сковороді гриль.
Тунець сам по-собі жирний і олія там зайва.
Смакувати найкраще гарячим.
Джерело:
http://cookorama.net/uk/blog/stravy-z-ryby/tuncovyj-stejk.html
http://posydenky.lvivport.com/archive/index.php/t-81228-6.html