150 г родзинок, 100 мл рому
150 г вершкового масла
100 г муки
сіль, 3 ст. л. цукрової пудри
4 яйця
250 мл молока
4 ст. л. цукру
1 пакетик ванільного цукру
4 жовтки
500 г м'якого сиру
1 ч. л. тертої цедри
Родзинки замочити мінімум на 10-12 годин в ромі.
Розтопити 30 г масла, остудити. Змішати муку, щіпку солі, 1 ст. л. цукрової пудри, 3 яйця, близько 120 мл молока, додати розтоплене масло. У сковороді випекти тонкі млинчики.
Для начинки збити в піну масло, що залишилося, цукор і ванільний цукор. По одному додати жовтки. Сир відкинути на сито, додати в масу разом з родзинками, щіпкою солі і лимонною цедрою. Перемішати.
На кожному млинчику розподілити начинку, скрутити їх трубочками і акуратно викласти в змащену жиром форму.
Молоко збити з яйцем і залити цією сумішшю млинчики. Запікати 30 хвилин при 200 градусах.
Готову запіканку злегка остудити і посипати цукровою пудрою.
Мои коментарі: замість рому був лікер, і млинці пекла по іншому рецепту.
Журнал "Отдохни"