За цим рецептом можна готувати яловичину , телятину , баранину , свинину .
Отже , цитую :
Беруть 1 1/4 кг кострецю (або будь-яку іншу частину) , очищають від плівок і сухожиль . Шпигують часником і морквою , зробивши для цього попередньо в м'ясі проколи в десяти ) місцях . Потім смажать м'ясо в 1/2 склянки жиру до тих пір , поки воно не покриється з усіх сторін рум'яною шкоринкою .
Готове м'ясо виймають , а жир , що залишився , використовують для тушкування 1 кореня селери ( не використовувала) , 1-2 морквин , нарізаних дрібними кубиками , і 1-2 цибулин . Коли овочі зм'якнуть ,додають 1 ст.л. борошна і 1 ч.л. червоного перцю (иии, це таки замінила меленою паприкою , бо ми зовсім не дракончики
) , заливають гарячою водою і 1 скл. вина . Додають сіль по смаку , головку очищеного часнику , розділеного на дольки , 1-2 лаврових листочка і повертають м'ясо . Дотушковують на слабкому вогні в щільно закритій посудині .
Коли м'ясо готове , його виймають , нарізають тонкими шматками по 3-4 на порцію ( оце вже як вийде
) . Соус пропускають крізь сито і заливають ним м'ясо при подачі на стіл .
Я трохи спростила собі роботу - м'ясо зразу порізала як мені було добре , ну і соус не протирала )))
На гарнір подають смажену картоплю або картопляне пюре , рис , зелений горошок з маслом і др.
Смачного !Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua/Рецепт взято з книги "Книга домашней хозяйки" видавництва Національної Ради Вітчизняного Фронту , Софія 1958 рік