Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Страви з м`яса » Тушковане м'ясо по-болгарськи
 

Тушковане м'ясо по-болгарськи

14 серпня, 2011  |  Коментів (11)  |  Рубрика: Страви з м`яса
 

Тушковане м'ясо по-болгарськи


За цим рецептом можна готувати яловичину , телятину , баранину , свинину .

Отже , цитую :

Беруть 1 1/4 кг кострецю (або будь-яку іншу частину) , очищають від плівок і сухожиль . Шпигують часником і морквою , зробивши для цього попередньо в м'ясі проколи в десяти ) місцях . Потім смажать м'ясо в 1/2 склянки жиру до тих пір , поки воно не покриється з усіх сторін рум'яною шкоринкою .
Готове м'ясо виймають , а жир , що залишився , використовують для тушкування 1 кореня селери ( не використовувала) , 1-2 морквин , нарізаних дрібними кубиками , і 1-2 цибулин . Коли овочі зм'якнуть ,додають 1 ст.л. борошна і 1 ч.л. червоного перцю (иии, це таки замінила меленою паприкою , бо ми зовсім не дракончики lol ) , заливають гарячою водою і 1 скл. вина . Додають сіль по смаку , головку очищеного часнику , розділеного на дольки , 1-2 лаврових листочка і повертають м'ясо . Дотушковують на слабкому вогні в щільно закритій посудині .
Коли м'ясо готове , його виймають , нарізають тонкими шматками по 3-4 на порцію ( оце вже як вийде lol ) . Соус пропускають крізь сито і заливають ним м'ясо при подачі на стіл .
Я трохи спростила собі роботу - м'ясо зразу порізала як мені було добре , ну і соус не протирала )))

На гарнір подають смажену картоплю або картопляне пюре , рис , зелений горошок з маслом і др.

Смачного !

Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua/

Рецепт взято з книги "Книга домашней хозяйки" видавництва Національної Ради Вітчизняного Фронту , Софія 1958 рік


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: LiLu (14 серпня 2011 11:53)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 147
1 1/4 кг кострець - то яка частина?!шось таке перший раз чую smile


--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
 



#2 написав: idianka (14 серпня 2011 14:18)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 94
Цитата: LiLu
1 1/4 кг кострець - то яка частина?!шось таке перший раз чую

lol чесно , я не знала як перекласти на хлопський розум lol

Кострець (І сорт) знаходиться позаду оковалка, над лінією, проведеною поперек верхньої третини стегна, паралельно лобковому зрощенню і сідничому горбу.

Відруб становить 11,5 % від маси півтуші і містить 82,8 % мяких тканин. У кострець входять: задня частина крижової кістки, два хвостових хребця, задня частина тіла клубової кістки, тазостегновий суглоб з верхньою третиною стегнової кістки, лобкові і сідничні кістки. Жирові відкладення знаходяться зовні, а також збоку тазової порожнечі.


В загальному , файний шмат м'яса lol


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#3 написав: LiLu (18 серпня 2011 21:58)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 147
Угу..скажу шо всьо поняла!) може то вирізка !?нє?


--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
 



#4 написав: idianka (18 серпня 2011 22:12)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 94
скорше всього - яблучко ) А втім , що возьмеш , то буде ))))


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#5 написав: Кіра (4 вересня 2011 22:03)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 289
Головне що смачно!!!!!
 



#6 написав: marinka (8 вересня 2011 12:55)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 236
Супер страва!!! Візьму на замітку winked
 



#7 написав: Майя Шутенко (14 вересня 2011 21:03)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Дуде смачненька страва!!!М"ясо виглядає надзвичайно апетитно!!Дякую за рецепт !! winked
 



#8 написав: Toris (7 жовтня 2011 12:55)


Група: Гості
Коментарів: 0
Еххх....пальчики оближеш....
 



#9 написав: marjana (25 жовтня 2011 22:57)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 12
Смакота!!!
 



#10 написав: Сонечко (17 грудня 2011 05:18)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 55
lдуже дякую. я вина не додавала, але дала перець Ялопено, і паприку солодку. Чоловік руці цьомав! love


--------------------
The world is a diaper so let someone else change it.
 



#11 написав: Ксенічка (20 лютого 2013 00:56)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 839
Така давня та хороша страва!!Треба пробувати.. belay
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 31
Гостей: 31
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100