Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Страви з м`яса » Тушковане м'ясо по-болгарськи
 

Тушковане м'ясо по-болгарськи

14 серпня, 2011  |  Коментів (11)  |  Рубрика: Страви з м`яса
 

Тушковане м'ясо по-болгарськи


За цим рецептом можна готувати яловичину , телятину , баранину , свинину .

Отже , цитую :

Беруть 1 1/4 кг кострецю (або будь-яку іншу частину) , очищають від плівок і сухожиль . Шпигують часником і морквою , зробивши для цього попередньо в м'ясі проколи в десяти ) місцях . Потім смажать м'ясо в 1/2 склянки жиру до тих пір , поки воно не покриється з усіх сторін рум'яною шкоринкою .
Готове м'ясо виймають , а жир , що залишився , використовують для тушкування 1 кореня селери ( не використовувала) , 1-2 морквин , нарізаних дрібними кубиками , і 1-2 цибулин . Коли овочі зм'якнуть ,додають 1 ст.л. борошна і 1 ч.л. червоного перцю (иии, це таки замінила меленою паприкою , бо ми зовсім не дракончики lol ) , заливають гарячою водою і 1 скл. вина . Додають сіль по смаку , головку очищеного часнику , розділеного на дольки , 1-2 лаврових листочка і повертають м'ясо . Дотушковують на слабкому вогні в щільно закритій посудині .
Коли м'ясо готове , його виймають , нарізають тонкими шматками по 3-4 на порцію ( оце вже як вийде lol ) . Соус пропускають крізь сито і заливають ним м'ясо при подачі на стіл .
Я трохи спростила собі роботу - м'ясо зразу порізала як мені було добре , ну і соус не протирала )))

На гарнір подають смажену картоплю або картопляне пюре , рис , зелений горошок з маслом і др.

Смачного !

Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua/

Рецепт взято з книги "Книга домашней хозяйки" видавництва Національної Ради Вітчизняного Фронту , Софія 1958 рік


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: LiLu (14 серпня 2011 11:53)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 147
1 1/4 кг кострець - то яка частина?!шось таке перший раз чую smile


--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
 



#2 написав: idianka (14 серпня 2011 14:18)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 95
Цитата: LiLu
1 1/4 кг кострець - то яка частина?!шось таке перший раз чую

lol чесно , я не знала як перекласти на хлопський розум lol

Кострець (І сорт) знаходиться позаду оковалка, над лінією, проведеною поперек верхньої третини стегна, паралельно лобковому зрощенню і сідничому горбу.

Відруб становить 11,5 % від маси півтуші і містить 82,8 % мяких тканин. У кострець входять: задня частина крижової кістки, два хвостових хребця, задня частина тіла клубової кістки, тазостегновий суглоб з верхньою третиною стегнової кістки, лобкові і сідничні кістки. Жирові відкладення знаходяться зовні, а також збоку тазової порожнечі.


В загальному , файний шмат м'яса lol


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#3 написав: LiLu (18 серпня 2011 21:58)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 147
Угу..скажу шо всьо поняла!) може то вирізка !?нє?


--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
 



#4 написав: idianka (18 серпня 2011 22:12)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 95
скорше всього - яблучко ) А втім , що возьмеш , то буде ))))


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#5 написав: Кіра (4 вересня 2011 22:03)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 293
Головне що смачно!!!!!
 



#6 написав: marinka (8 вересня 2011 12:55)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 236
Супер страва!!! Візьму на замітку winked
 



#7 написав: Майя Шутенко (14 вересня 2011 21:03)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Дуде смачненька страва!!!М"ясо виглядає надзвичайно апетитно!!Дякую за рецепт !! winked
 



#8 написав: Toris (7 жовтня 2011 12:55)


Група: Гості
Коментарів: 0
Еххх....пальчики оближеш....
 



#9 написав: marjana (25 жовтня 2011 22:57)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 12
Смакота!!!
 



#10 написав: Сонечко (17 грудня 2011 05:18)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 55
lдуже дякую. я вина не додавала, але дала перець Ялопено, і паприку солодку. Чоловік руці цьомав! love


--------------------
The world is a diaper so let someone else change it.
 



#11 написав: Ксенічка (20 лютого 2013 00:56)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 846
Така давня та хороша страва!!Треба пробувати.. belay
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Вафельниця
  Пише Cherevichok (Сьогодні, 19:26)
Салат "Веснянка"
  Пише oksana d (Учора, 14:07)
В'язання гачком (крючком)
  Пише Романна ()
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ ()
Жіночі роздуми...
  Пише Darka ()
Твори добро-2
  Пише Darka ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 75
Гостей: 50
Користувачі: Kvitochka, olea69
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100