Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пироги та пиріжки » Горіховий торт з вишнею та лікером
 

Горіховий торт з вишнею та лікером

12 травня, 2008  |  Коментів (1)  |  Рубрика: Випічка » Пироги та пиріжки
 

Горіховий торт з вишнею та лікером


(Яєчний лікер і консервовані вишні нададуть особливого смаку)

Для тіста:
3 яйця
125 г цукру
200 г меленого фундука
1 щіпка розпушувача

Для начинки:
700 г консервованих вишень
1 ст. л. крохмалю
1 пакетик ванільного цукру

Для прикраси:
400 г вершків
1 пакетик ванільного цукру
2 пакетики закріплювача вершків
100 г яєчного лікеру

Порада: для начинки можна використовувати не лише вишню, але і інші консервовані фрукти. До горіхового тіста прекрасно підходять груші і персики.

тертий шоколад

Нагріти духовку до 180 градусів. Роз'ємну форму діаметром 26 см вистилати папером для випікання. Вишні відцідити.
Для приготування тіста відокремити яєчні білки від жовтків. Жовтки збити з 2 ст. л. води і цукровим піском за допомогою міксера.
Окремо збити яєчні білки. Мелені горіхи змішати з розпушувачем і висипати на збиті жовтки. Зверху викласти білки і все обережно перемішати.
Масу викласти в застелену пергаментом форму, розрівняти і зробити невеликі борти. Випікати корж 15-20 хвилин на нижньому рівні духовки.
Крохмаль розвести 6 ст. л. соку з вишень. Вишні з 120 мл соку і ванільним цукром довести при постійному помішуванні до кипіння. Додати крохмаль і зняти з вогню.
Готовий корж перекинути на решітку і зняти з нього форму. Папір для випікання змочити за допомогою пензлика і обережно видалити. Дати коржу остигнути.
Покласти корж на блюдо і поставити довкола борт форми. Викласти захололі вишні і розрівняти. При необхідності поставити в холодильник.
Вершки злегка збити за допомогою міксера, додати ванільний цукор і закріплювач, знову збивати міксером на найвищій швидкості, щоб вийшла щільна маса.
Приблизно 2/3 вершків викласти на вишні і розрівняти. Вершки, що залишилися, покласти в кондитерський мішечок із зіркоподібною насадкою.
По краю пирога видавити невеликі розетки із збитих вершків впритул один до одного, щоб вони утворили на поверхні суцільний борт.
Середину пирога заповнити яєчним лікером і поставити в холодильник. Перед подачею видалити борт, прикрасити горіхами, тертим шоколадом.

Порада: Пиріг краще готувати напередодні, щоб у нього було досить часу для охолодження. Якщо корж вийде сухуватим, його можна просочити 2-3 ст. л. яєчного або вишневого лікеру. Якщо лікер для прикраси видається вам дуже рідким, в нього можна додати розчинений желатин.

Мої коментарі: у мене не було яєчного лікеру, використовувала вишневий.

Горіховий торт з вишнею та лікером


Журнал "Приятного аппетита" №2 (2007)


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Ксенічка (23 лютого 2013 00:40)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 839
Фундук, вишня, все що смакує разом гарно.Смачний тортик. love
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише Подоляночка ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Подорож потягом
  Пише ОЛЕСЯ ()
Пиріг з вишнями
  Пише Irinka ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 59
Гостей: 44
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2018 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100