Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пироги та пиріжки » Горіховий торт з вишнею та лікером
 

Горіховий торт з вишнею та лікером

12 травня, 2008  |  Коментів (1)  |  Рубрика: Випічка » Пироги та пиріжки
 

Горіховий торт з вишнею та лікером


(Яєчний лікер і консервовані вишні нададуть особливого смаку)

Для тіста:
3 яйця
125 г цукру
200 г меленого фундука
1 щіпка розпушувача

Для начинки:
700 г консервованих вишень
1 ст. л. крохмалю
1 пакетик ванільного цукру

Для прикраси:
400 г вершків
1 пакетик ванільного цукру
2 пакетики закріплювача вершків
100 г яєчного лікеру

Порада: для начинки можна використовувати не лише вишню, але і інші консервовані фрукти. До горіхового тіста прекрасно підходять груші і персики.

тертий шоколад

Нагріти духовку до 180 градусів. Роз'ємну форму діаметром 26 см вистилати папером для випікання. Вишні відцідити.
Для приготування тіста відокремити яєчні білки від жовтків. Жовтки збити з 2 ст. л. води і цукровим піском за допомогою міксера.
Окремо збити яєчні білки. Мелені горіхи змішати з розпушувачем і висипати на збиті жовтки. Зверху викласти білки і все обережно перемішати.
Масу викласти в застелену пергаментом форму, розрівняти і зробити невеликі борти. Випікати корж 15-20 хвилин на нижньому рівні духовки.
Крохмаль розвести 6 ст. л. соку з вишень. Вишні з 120 мл соку і ванільним цукром довести при постійному помішуванні до кипіння. Додати крохмаль і зняти з вогню.
Готовий корж перекинути на решітку і зняти з нього форму. Папір для випікання змочити за допомогою пензлика і обережно видалити. Дати коржу остигнути.
Покласти корж на блюдо і поставити довкола борт форми. Викласти захололі вишні і розрівняти. При необхідності поставити в холодильник.
Вершки злегка збити за допомогою міксера, додати ванільний цукор і закріплювач, знову збивати міксером на найвищій швидкості, щоб вийшла щільна маса.
Приблизно 2/3 вершків викласти на вишні і розрівняти. Вершки, що залишилися, покласти в кондитерський мішечок із зіркоподібною насадкою.
По краю пирога видавити невеликі розетки із збитих вершків впритул один до одного, щоб вони утворили на поверхні суцільний борт.
Середину пирога заповнити яєчним лікером і поставити в холодильник. Перед подачею видалити борт, прикрасити горіхами, тертим шоколадом.

Порада: Пиріг краще готувати напередодні, щоб у нього було досить часу для охолодження. Якщо корж вийде сухуватим, його можна просочити 2-3 ст. л. яєчного або вишневого лікеру. Якщо лікер для прикраси видається вам дуже рідким, в нього можна додати розчинений желатин.

Мої коментарі: у мене не було яєчного лікеру, використовувала вишневий.

Горіховий торт з вишнею та лікером


Журнал "Приятного аппетита" №2 (2007)


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Ксенічка (23 лютого 2013 00:40)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 839
Фундук, вишня, все що смакує разом гарно.Смачний тортик. love
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 22
Гостей: 11
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100