. Маффіни, яким нема рівних в світі | DreamFood
   
 
Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Кекси та рулети » Маффіни, яким нема рівних в світі
 

Маффіни, яким нема рівних в світі

26 вересня, 2017  |  Коментів (0)  |  Рубрика: Випічка » Кекси та рулети
 

Маффіни, яким нема рівних в світі

Борошно — 195 г
Розпушувач — 6 г
Сіль — 3 г
Вершкове масло 82,5% — 95 г
Цукор — 95 г
Мед або сироп — 95 г
Яйця — 70 г
Молоко — 60 г
Лохина — 150 г


Штрейзель

Борошно — 60 г
Горіхове борошно — 60 г
Цукор — 60 г
Вершкове масло 82,5% — 60 г
Сіль

В чаші міксера змішайте до повної однорідності борошно (195 г), сіль (3 г), розпушувач (6 г).

М'яке вершкове масло (95 г) покладіть в чашу міксера.

Збивайте на максимальній швидкості міксера 3-5 хвилин.

Додайте до масла цукор (95 г) і знову добре збийте на максимумі.

Далі додайте нейтральний мед (95 г), підійде липовий. Можна замінити на патоку, глюкозу або кукурудзяний сироп. Знову добре збийте до однорідності.

Далі яйця (70 г).

Після того, як яйця добре розмішаєте, всипте половину сухих інгредієнтів. З цього моменту працюйте швидко, трохи збили, переходіть до наступного кроку. Повна однорідність маси поки не важлива, бо ми будемо перемішувати її ще.

Тепер влийте половину підготовленого молока (30 грам з 60). Перемішайте.

Всипте сухі інгредієнти. Перемішайте.

Додайте другу частину молока і знову міксер.

Далі збивайте до однорідного стану. Кожен з цих етапів повинен зайняти не більше 30 секунд. Тісто буде гладке, ніжне і при цьому достатньо густе.

Загорніть тісто в плівку та поставте в холодильник на ніч. За цей час борошно візьме в себе більше вологи (ніж якщо б ви випікали одразу) і фінальный результат буде соковитішим. Окрім того, це добре відіб'ється на насиченості смаку. Максимум тісто простоїть в холодильнику два дні.

Перед приготуванням в тісто потрібно додати ягоду (150 г, по бажанню). Лохина підійде ідеально, але ви можете використовувати любі ягоди и фрукти. Можна взяти також заморожені ягоди. Тоді використовуйте їх одразу ще замороженими, так вони менше зіпсують тісто своїм соком. Обваляйте ягоди в борошні, щоб вони не осіли в тісті. Якщо ягоди свіжі, то можна додати чайну ложку води і тоді борошно краще пристане до ягід.

Якщо тісто буде дуже густим, то дайте йому постояти 10-15 хвилин та трохи збийте міксером. Ягоду введіть в тісто та перемішайте все лопаткою.

Щоб працювати чисто і швидко, перекладіть тісто в кондитерській мішок.

Паперові корзинки вставте в форму для маффінів. Наповніть кожну тістом (по 90-100 г),у вас вийде шість штук.

Заздалегідь приготуйте штрейзель. Це хрусткий шар, який додають в випіку, щоб зробити вироби цікавішими по структурі та й по зовнішності теж. Пригототувати його просто, він зберігається тижнями, але кожен десерт з ним виходить смачнішим.

З'єднайте в чаші сухі інгредієнти. Все в рівних пропорціях, наприклад, по 60 грам звичайного борошна, горіхового та цукру. Ще щіпку солі. Горіхове борошно беріть яке-небудь, якість не грає ніякої ролі, тому легко можна його приготувати, самому подрібнивши горіхи.

Змішайте віником до однорідності.

Далі візьміть підморожене масло (82,5%, 60 г), порубіть його на дрібні шматочки по 0,5 см.

Додайте сухі інгредієнти.

Далі руками промісіть тісто. Потрібно так ніби пропускати його між пальців, знову та знову. До тих пір, поки масло не вмішається в сухі інгредієнти.

У вас вийде однорідне тісто, схоже на пісочне. Робіть все швидко, щоб масло не поало танути в ваших руках.

Закрийте плівкою та покладіть в хододильник. Мінімум на годину. В штрейзелі немає ому зіпсуватись, тому його можна зберігати довго.

Коли маффіни будуть готові до випікання, а штрейзель охолодиться, візьміть 100-150 грам штрейзеля і перетріть через грубе сито. Ми отримаємо крихту.

Посипте майбутні маффіни крихтою, краще використовувати для цього чайну ложку, бо якщо брати руками, то крихта поне збиратись грудочками.

Випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів до повної готовності (20-30 хвилин). Як тільки маффіни будуть готові і ви їх дістанете, поставте форму на решітку, щоб вони не спотіли знизу. Почекайте хвилин 5-7 та виймайте з форми, щоб вона не сушила їх. І ще теплими покладіть в контейнер. Через 5-6 годин вони будуть ідеальними та спілими. Можна зберігати на столі, або ж 3-4 дні в холодильнику.

Джерело: За рецепт велика подяка Андрію

 

Схожі рецепти:

 

Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Цікаві місця у Києві
  Пише ОЛЕСЯ ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ОЛЕСЯ ()
Привітання вчителям
  Пише ОЛЕСЯ ()
Знак якості
  Пише ОЛЕСЯ ()
Робота з аерографом у кондитерському мистецтві
  Пише ОЛЕСЯ ()
Нагла поміч :)
  Пише ОЛЕСЯ ()
Сирний пиріг або фальшиве хачапурі
  Пише Chertenok ()
А ваші чоловіки роблять вам сюрпризи?
  Пише Полина ()
Відпочинок в Трускавці
  Пише Fargo ()
Торт "Ейфорія"
  Пише idianka ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 60
Гостей: 45
Користувачі: 120779
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100