Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Пляцок з кокосом і горіхами
 

Пляцок з кокосом і горіхами

23 травня, 2016  |  Коментів (5)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Пляцок з кокосом і горіхами

Складники на форму 25x20 см

Крихке тісто:

420 г борошна
5 жовтків
250 г масла
90 г цукру-пудри
2/3 ч. л. розпушувача
2 ст. л. холодної води

Додатково:

1 баночка варення з чорної смородини



Бізе кокосове:

4 великі білки
2 скл. кокосової стружки
140 г цукру
1/3 ч. л. розпушувача
1 ст. л. борошна

Горіхова маса:

4 яйця
180 г цукру
180 г змелених волоських горіхів
1 ч. л. меленої кави
1/2 ч. л. розпушувача

Крем кавовий:

300 г дуже м'якого масла (найкраще залишеного на ніч при кімнатній температурі)
2 яйця
2 жовтка
200 г цукру-пудри
4 ч. л. розчинної кави
2 x 50 мл води

Поливка:

50 г вершкового масла
10 ст. л. молока
1/2 скл. цукру-пудри
3 ст. л. з верхом какао

Тісто:

З усіх складників замісити тісто та поділити на дві рівні частини (найкращим способом приготування такого тіста є змішування його в міксері)

Першу частину тіста викладаємо в форму, змащуємо варенням та готуємо кокосову масу.

Білки з цукром збиваємо до міцної піни, до неї додаємо кокосову стружку, вимішану з борошном та розпушувачем. Збиваємо ще хвилину до поєднання складників. Викладаємо масу на тісто та печемо при температурі 180 С 40 хвилин. Останні 7 хвилин підпікаємо хіба низ.

Другу частину тіста викладаємо в іншу форму, змащуємо варенням та готуємо горіхову масу.

Яйця збиваємо близько 8 хвилин, до світлої, пухкої маси. Додаємо мелені горіхи з кавою і розпушувачем. Піну з горіхами викладаємо на тісто та печемо так само, як з кокосом.

Випечені коржі залишити охолонути, найкраще на ніч.

Кавовий крем:

Каву залити кип'ятком (50 мл) і залишити до повного остигання.

Цілі яйця і жовтки збивати до світлої маси, приблизно 7 хвилин.

Тим часом цукор та воду (50 мл) поставити в каструлю з товстим дном на вогонь і зварити сироп.

До збитих яєць додаємо по ложці гарячого сиропу та збиваємо далі на великій швидкості. Залишаємо охолонути до кімнатної температури.

Масло збиваємо до білої, пухкої маси приблизно 10 хвилин, після чого додаємо по пів ложечки кави, продовжуючи збивати. Додаємо яйця з сироп і збиваємо до з'єднання всіх складників.

Поливка:

Молоко, масло і цукор нагріваємо в горнятку до розчинення. Додаємо какао і підігріваємо ще хвилину, весь час енергійно помішуючи. Зняти з вогню, помішуючи ще хвилину та вилити на пляцок.

На тісто з кокосовою масою викладаємо крем і накриваємо коржем з горіхами.

Залишаємо в холодильнику на ніч. За 45 хвилин до подачі виймаємо з холодильника.

Джерело: Рецепт взяла тут

 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Galina_Nedomirko_ (24 травня 2016 07:17)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Натонько,дуже гарний у розрізі і видно по складниках,що смачнючий.
Маю два питання,перше-чи не темніє смородинове варення, не змінює кольору.?Пекла щось,то зафарбувало тісто в синій колір,..хоча на фото бачу добе вийшло...
Друге-якої висоти пляцок,приблизно?
 



#2 написав: Натонька (3 червня 2016 19:44)


Група: Адміністратор
Коментарів: 493
Galina_Nedomirko_,
я варення не багато давала, ніби не замалювало. І вийшов високий на ту форму. Такий досить високий, я печу нижчі завжди)))


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#3 написав: Galina_Nedomirko_ (5 червня 2016 17:00)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Натонька,
Дякую,Наталочко!Спробую такого смаколика.
 



#4 написав: Кіра (8 червня 2016 09:59)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 289
гарнюній)
 



#5 написав: Тереза (12 червня 2016 15:22)


Група: Кондитер
Коментарів: 626
Пляцок бомбезний,багатий!!!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Знак якості
  Пише ОЛЕСЯ ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ОЛЕСЯ ()
Робота з аерографом у кондитерському мистецтві
  Пише ОЛЕСЯ ()
Нагла поміч :)
  Пише ОЛЕСЯ ()
Сирний пиріг або фальшиве хачапурі
  Пише Chertenok ()
А ваші чоловіки роблять вам сюрпризи?
  Пише Полина ()
Відпочинок в Трускавці
  Пише Fargo ()
Торт "Ейфорія"
  Пише idianka ()
ХЛІБЕЦЬ
  Пише Darka ()
Наталчина кухня - 2 :), Ласкаво прошу...
  Пише Вікуня ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 76
Гостей: 60
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100