Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пампухи святкові
 

Пампухи святкові

24 січня, 2016  |  Коментів (4)  |  Рубрика: Випічка
 

Пампухи святкові

4 шт. яєць
0,5 л молока
100 г масла
200 г цукру
1/4 ч.л. солі
50 г дріжджів
3-4 ст.л. горілки (або 2 ст.л. спирту)
1 пакетик ванільного цукру
цедра з 1 апельсина
+/- до 1 кг борошна
1 л вишень у власному соці для начинки
олія для смаження
цукрова пудра для посипання

Кип'ячене молоко добре нагріти, якщо свіже - закип'ятити, чуть охолодити і в гаряче додати масло, щоб розчинилось. Дріжджі розтерти з цукром. Додати тепле молоко з маслом, збиті яйця, сіль, ванільний цукор, цедру з апельсина і горілку або спирт. Добре все перемішати. Додати борошно (може піти менше борошна, потрібно дивитись, щоб тісто залишалось м'яким, не забитим) місити хвилин 15, тісто має бути липким. Закрити зверху рушничком і залишити в теплому місці підростати 1 годину.
До пампухів можна додати вишні у власному соці, попередньо відціджені.
Коли тісто гарно підросло - формуємо пампушки. Відщіпуємо потрошку тіста, робимо паляничку, на середину викладаємо по 2-3 вишеньки, акуратно защіпнути, сформувавши пампух і покласти на дошку, притрушену борошном. Зробити всі пампухи і залишити на дошці ще трохи для підростання - від хвилин 40 до 1 год.
Смажити пампушки в добре розігрітій олії на помірному вогні, щоб не пригоріли, а добре просмажились.
Готові пампушки обкачати в цукровій пудрі, або залишити так, а посипати пудрою під час подавання до столу.

Джерело: Перепис домашній, родинний. Тільки в ньому була цедра лимона, яку я замінюю на цедру апельсина і замість вишень колись додавали перетерту з цукром рожу.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Darka (26 січня 2016 19:34)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Пампухи, це на свята саме найліпше солодке. А з рожою перетертою це взагалі бомба winked . Дякую за смачний домашній рецепт a0a .
Мені рожу присилаюь з дому,то я її додаю до повидла по трошки,щоб тільки для запаху. lol . Мені здається що зараз не дуже в моді перетерта рожа.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#2 написав: Тереза (26 січня 2016 22:16)


Група: Кондитер
Коментарів: 626
Пампухи це казка!!! З рожою дуже люблю!!! І з вишнею теж!!!
 



#3 написав: KASYA (7 лютого 2016 22:54)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Darka,
Тереза, дякую!
Так, рожа тепер, як то кажуть "не в моді". Але для мене то смак дитинства і юності.


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#4 написав: xdzclsapkz (27 грудня 2016 16:57)


Група: Гості
Коментарів: 0
А я скажу, що перетерта рожа завжди була і є моді. Та не кожен має можливість зробити заготовки на зиму, бо ж не всюди вона росте
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 17
Гостей: 15
Користувачі: byovzcnryuv
 
 
  © 2009-2020 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100