Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пампухи святкові
 

Пампухи святкові

24 січня, 2016  |  Коментів (4)  |  Рубрика: Випічка
 

Пампухи святкові

4 шт. яєць
0,5 л молока
100 г масла
200 г цукру
1/4 ч.л. солі
50 г дріжджів
3-4 ст.л. горілки (або 2 ст.л. спирту)
1 пакетик ванільного цукру
цедра з 1 апельсина
+/- до 1 кг борошна
1 л вишень у власному соці для начинки
олія для смаження
цукрова пудра для посипання

Кип'ячене молоко добре нагріти, якщо свіже - закип'ятити, чуть охолодити і в гаряче додати масло, щоб розчинилось. Дріжджі розтерти з цукром. Додати тепле молоко з маслом, збиті яйця, сіль, ванільний цукор, цедру з апельсина і горілку або спирт. Добре все перемішати. Додати борошно (може піти менше борошна, потрібно дивитись, щоб тісто залишалось м'яким, не забитим) місити хвилин 15, тісто має бути липким. Закрити зверху рушничком і залишити в теплому місці підростати 1 годину.
До пампухів можна додати вишні у власному соці, попередньо відціджені.
Коли тісто гарно підросло - формуємо пампушки. Відщіпуємо потрошку тіста, робимо паляничку, на середину викладаємо по 2-3 вишеньки, акуратно защіпнути, сформувавши пампух і покласти на дошку, притрушену борошном. Зробити всі пампухи і залишити на дошці ще трохи для підростання - від хвилин 40 до 1 год.
Смажити пампушки в добре розігрітій олії на помірному вогні, щоб не пригоріли, а добре просмажились.
Готові пампушки обкачати в цукровій пудрі, або залишити так, а посипати пудрою під час подавання до столу.

Джерело: Перепис домашній, родинний. Тільки в ньому була цедра лимона, яку я замінюю на цедру апельсина і замість вишень колись додавали перетерту з цукром рожу.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Darka (26 січня 2016 19:34)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 733
Пампухи, це на свята саме найліпше солодке. А з рожою перетертою це взагалі бомба winked . Дякую за смачний домашній рецепт a0a .
Мені рожу присилаюь з дому,то я її додаю до повидла по трошки,щоб тільки для запаху. lol . Мені здається що зараз не дуже в моді перетерта рожа.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#2 написав: Тереза (26 січня 2016 22:16)


Група: Кондитер
Коментарів: 653
Пампухи це казка!!! З рожою дуже люблю!!! І з вишнею теж!!!
 



#3 написав: KASYA (7 лютого 2016 22:54)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Darka,
Тереза, дякую!
Так, рожа тепер, як то кажуть "не в моді". Але для мене то смак дитинства і юності.


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#4 написав: чайка (27 грудня 2016 16:57)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
А я скажу, що перетерта рожа завжди була і є моді. Та не кожен має можливість зробити заготовки на зиму, бо ж не всюди вона росте
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Пляцок "Очі цариці"
  Пише Natalyadiva (Сьогодні, 17:47)
привітання для дитини
  Пише IgorMorales (Учора, 11:15)
Що подарувати на день народження?
  Пише IgorMorales (Учора, 11:12)
Паштет з сала і м"яса (від Ірця)
  Пише IgorMorales (Учора, 11:06)
Тут ми спілкуємось)
  Пише Darka ()
Знак якості
  Пише Katys_Cakes ()
Відпочинок з дітками. Що брати і як їхати
  Пише ОЛЕСЯ ()
Торт "Ейфорія"
  Пише idianka ()
Шацькі озера
  Пише tride ()
Поради
  Пише GalyaEV ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 53
Гостей: 40
Користувачі: appeasync, boxaccori
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100