250 г борошна
півсклянки молока
8 г (1 пакетик) сухих дріжджів
0,5 ст. ложки цукру
1 яйце
1 ст. ложка вершкового масла
сіль на кінчику ножа
4 зубчики часнику
Борошно просіяти. Молоко нагріти до кімнатної температури і розвести в ньому дріжджі. Вершкове масло розтопити. Додати в молоко борошно, цукор, сіль і масло. Замісити тісто.Покласти його у змащену маслом миску, накрити харчовою плівкою і залишити в теплому місці на 20 хвилин. Деко збризнути водою, накрити пергманентним папером. Відщипуючи від шматка тіста плоскі шматочки завбільшки з долоню, змоченими водою руками сформувати з них кульки, викласти на деко. Накрити деко харчовою плівкою і залишити на 3 хвилини. Яйце злегка збити. Маленькими ножицями зробити на пампушках по 2 невеликі надрізи. Змастити пампушки яйцем.
Випікати, у попередньо розігрітій до 190 градусів духовці 20 хвилин. Тим часом часник очистити і подрібнити. Змішати рослинне масло з часником та полити пампушки.
Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua
За рецепт спасибі NATA79