Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Головна » Хумус з в'яленими томатами
 

Хумус з в'яленими томатами

8 квітня, 2015  |  Коментів (1)  |  Рубрика: Головна, Пісні страви, Закуски, Страви з овочів та грибів, Квасоля
 

Хумус з в'яленими томатами

130 г сухого нуту .
6 шт томатів в'ялених
25 мл олії оливкової
35 мл свіжовичавленого лимонного соку
2 зубці часнику
2 ст. л кунжутної пасти
Сіль, перець чорний, петрушка - за смаком

1. Нут завжди радять попередньо замочити на ніч, а потім вже варити приблизно годину, а то й більше, проте можна просто промити нут, залити його водою ( в 2 рази більшеза нут). Відразу ставимо його варити, через 60-80 хвилин перевірити наготовність.

2.Якщо хочете більш ніжний хумус, то зварений нут треба залити холодною водою, трохи потримати його там, а потім злити і вже кожну горошину очистити. Це досить легко, але клопітно. Воду що залишилася в каструлі злите в кухоль.

3.Часник очистити і пропустити через прес. У блендер викладаємо нут, в'ялені томати, подрібнений часник, тахіну (кунжутну пасту)*, сіль, мелений перець, вливаємо оливкову (можна і соняшникову) олію, сік лимона і починаємо подрібнювати.

4.Періодично додавайте воду, яка у нас залишилась від варіння. Як підсумок - ми повинні отримати консистенцію густого крему. Якщо вода, яка залишилася після варіння нуту, закінчилася, а вам потрібно ще, то просто додайте звичайної кип'яченої води.
Регулюйте смак - можна додати трохи більше соку лимона або часнику, перцю - тут уже, як вам більше сподобається.

Хумус з в'яленими томатами


*Кунжутну пасту можна легко приготувати з кунжуту, для цього потрібно:
Візьмемо 3 столові ложки кунжуту і хвилину обсмажити на сковороді до появи ароматного запаху. Далі викладаємо його в блендер (такий, який може молоти каву), вливаємо приблизно 2 столові ложки оливкової олії і починаємо дрібнити до стану пасти.

Це не так просто. Періодично вимикайте блендер, знімайте зі стінок зернятка, що прилипли, ще не перемелені і хвилин через 5 отримаєте цю саму пасту. Може вона і не буде ідеальною, але досить наближеною, це точно.

Джерело: [u] меню недели [/u]

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Ксенічка (8 квітня 2015 02:02)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 846
Дуже смачненька страва, а з лавашем особливо смакує ! Шедевр східної кулінарії!! a0a
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька (Сьогодні, 10:34)
В гостях у Оксани - 3
  Пише oksana d (Учора, 18:33)
Таргани, мурашки, комарі - комашки шкідники
  Пише Тереза ()
Що в нас нині на столі - 7
  Пише ОЛЕСЯ ()
Тулумби
  Пише Chernousalyona ()
Дитячі тортики -6
  Пише Лилия ()
Сало "Ніжне"
  Пише Kisame01 ()
Олaдки під шоколaдом
  Пише Yana Van ()
Наші рожеві мрії...
  Пише наталія3105 ()
Торт "Ейфорія"
  Пише kykysja41145 ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 77
Гостей: 61
Користувачі: KladproSnutt, AniHok, yanis
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100