Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Торти та тістечка » Торт Естерхазі
 

Торт Естерхазі

24 лютого, 2015  |  Коментів (7)  |  Рубрика: Випічка » Торти та тістечка
 

Торт Естерхазі

Тісто:
8 білків
1 скл. цукру
200 г горіхів або мигдалю
3 ст. л. борошна
кориця

Крем:
4 жовтки
6 ст. л. цукру + 1 пакетик ванільного цукру
2 ст. л. крохмалю
1 ст. л. борошна
1,5 скл. молока
300 г масла
1 ст. л. коньяку

Для прикраси:
3-4 ст. л. абрикосового джему
200 г білого шоколаду
50 г чорного шоколаду

Горіхи або мигдаль добре висушити та змолоти на м’ясорубці. Змішати мелені горіхи, муку та корицю в окремій мисці. Білки добре збити на максимальних обертах міксера, поступово додаючи цукор. Додати горіхи з мукою та корицею до збитих білків частинами та легенько вимішати ложкою зверху вниз.
На підготовлений промаслений папір викласти тісто, розмащуючи тоненьким шаром дерев’яною лопаткою.
З даної порції тіста має вийти 2 прямокутних великих коржі (бляшка 30 на 40 см від елекродуховки), які потім потрібно розрізати на три частини. Таким чином вийде 6 невеличких коржів, розміром 30 на 13 см приблизно (відповідно таких розмірів буде тортик). То я так робила :)
А можна вирізати з паперу 6 кругів діаметром 20-22 см, тісто поділити на 6 частин та розмастити на кругах з паперу. Ці круги розмістити на 3 великих бляшках. Відповідно у вас вийде круглий тортик.
Тісто необхідно пекти одразу, воно не може стояти. В іншому випадку його потрібно готувати окремими порціями. Випікати в духовці в режимі конвекції, розміщуючи бляшки на різних рівнях, при температурі 150° С приблизно 20 хв. до золотистості. Папір, на якому пеклися коржі, треба знімати одразу, вийнявши з духовки, поки коржі ще гарячі.

Крем:
Жовтки розтерти з цукром та ванільним цукром, додати крохмаль та муку, добре розмішати, щоб не було грудочок. Поступово вливати молоко, добре помішуючи. Поставити на маленький вогонь, постійно помішувати вінчиком. Коли закипить зняти з вогню та остудити. Масло збити та поступово додавати по ложці заварену масу. В кінці додати ложку коньяку та ще раз добре збити.
Зверху торт прикрасити абрикосовим джемом та розтопленим білим шоколадом. Нанести павутинку з чорного шоколаду.

Мої зміни:
Використовувала в тісто грецькі горіхи - смачно. З мигдалем не пробувала, думаю буде ще смачніше.
Абрикосового джему не мала, то замінила на джем з ароматної солодкої аличі. Павутинку з чорного шоколаду не наносила.

Мої коментарі:
Торт чудовий, оригінальний смак, дуже гарно ріжеться! Жаль лише, що з даної порції виходить маленький тортик.


Всім смачного! :)

Джерело: інтернет з деякими моїми змінами

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Тереза (24 лютого 2015 17:16)


Група: Кондитер
Коментарів: 641
Такий казковий тортик!!! 3fb
 



#2 написав: Darka (24 лютого 2015 21:40)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 705
Смачний торт,пробувала його пару раз в ресторані.І давно маю на нього охоту спечи, та все відкладаю чогось.Дякую Наталюня,тепер маю рецепт під рукою і не такий складний як здавалось.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#3 написав: Наталюня (25 лютого 2015 08:01)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Тереза, Darka, дякую :)

Цитата: Darka
пробувала його пару раз в ресторані


А я не мала такої нагоди, то навіть не маю з чим порівняти смак того, що в мене спеклося :)
Пробуйте, печіть і Ви! Рецепт справді не такий складний як на перший погляд. Просто маленьких хитростей багато. А так досить швидкий в приготуванні, особливо хто має електродуховку - все одразу тісто зробив та в духовку на режим конвекції, 20 хв. - і готово!
Чекаю фотозвітів smile
 



#4 написав: natka0208 (19 вересня 2015 22:03)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 10
Щиро вдячна за рецепт. Пляцок вийшов божественний. Правда, білий шоколад замінила чорним (перший і останній раз) і пошкодувала. А так СУПЕР
 



#5 написав: Наталюня (20 вересня 2015 15:28)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
natka0208, я дуже рада, що Вам сподобався торт! Чорний шоколад - гіркий, сюди він і справді не дуже пасує, білий ніжніший на смак.
 



#6 написав: marichka86 (24 січня 2016 15:32)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 9
Смачний тортик.
 



#7 написав: Наталюня (24 січня 2016 18:58)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Цитата: marichka86
Смачний тортик.

гарний шматочок. приємно, що Вам посмакував :)
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Вафельниця
  Пише muzarom (Сьогодні, 13:43)
Салат "Веснянка"
  Пише oksana d ()
В'язання гачком (крючком)
  Пише Романна ()
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ ()
Жіночі роздуми...
  Пише Darka ()
Твори добро-2
  Пише Darka ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 69
Гостей: 50
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100