Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Торти та тістечка » Торт Естерхазі
 

Торт Естерхазі

24 лютого, 2015  |  Коментів (7)  |  Рубрика: Випічка » Торти та тістечка
 

Торт Естерхазі

Тісто:
8 білків
1 скл. цукру
200 г горіхів або мигдалю
3 ст. л. борошна
кориця

Крем:
4 жовтки
6 ст. л. цукру + 1 пакетик ванільного цукру
2 ст. л. крохмалю
1 ст. л. борошна
1,5 скл. молока
300 г масла
1 ст. л. коньяку

Для прикраси:
3-4 ст. л. абрикосового джему
200 г білого шоколаду
50 г чорного шоколаду

Горіхи або мигдаль добре висушити та змолоти на м’ясорубці. Змішати мелені горіхи, муку та корицю в окремій мисці. Білки добре збити на максимальних обертах міксера, поступово додаючи цукор. Додати горіхи з мукою та корицею до збитих білків частинами та легенько вимішати ложкою зверху вниз.
На підготовлений промаслений папір викласти тісто, розмащуючи тоненьким шаром дерев’яною лопаткою.
З даної порції тіста має вийти 2 прямокутних великих коржі (бляшка 30 на 40 см від елекродуховки), які потім потрібно розрізати на три частини. Таким чином вийде 6 невеличких коржів, розміром 30 на 13 см приблизно (відповідно таких розмірів буде тортик). То я так робила :)
А можна вирізати з паперу 6 кругів діаметром 20-22 см, тісто поділити на 6 частин та розмастити на кругах з паперу. Ці круги розмістити на 3 великих бляшках. Відповідно у вас вийде круглий тортик.
Тісто необхідно пекти одразу, воно не може стояти. В іншому випадку його потрібно готувати окремими порціями. Випікати в духовці в режимі конвекції, розміщуючи бляшки на різних рівнях, при температурі 150° С приблизно 20 хв. до золотистості. Папір, на якому пеклися коржі, треба знімати одразу, вийнявши з духовки, поки коржі ще гарячі.

Крем:
Жовтки розтерти з цукром та ванільним цукром, додати крохмаль та муку, добре розмішати, щоб не було грудочок. Поступово вливати молоко, добре помішуючи. Поставити на маленький вогонь, постійно помішувати вінчиком. Коли закипить зняти з вогню та остудити. Масло збити та поступово додавати по ложці заварену масу. В кінці додати ложку коньяку та ще раз добре збити.
Зверху торт прикрасити абрикосовим джемом та розтопленим білим шоколадом. Нанести павутинку з чорного шоколаду.

Мої зміни:
Використовувала в тісто грецькі горіхи - смачно. З мигдалем не пробувала, думаю буде ще смачніше.
Абрикосового джему не мала, то замінила на джем з ароматної солодкої аличі. Павутинку з чорного шоколаду не наносила.

Мої коментарі:
Торт чудовий, оригінальний смак, дуже гарно ріжеться! Жаль лише, що з даної порції виходить маленький тортик.


Всім смачного! :)

Джерело: інтернет з деякими моїми змінами

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Тереза (24 лютого 2015 17:16)


Група: Кондитер
Коментарів: 651
Такий казковий тортик!!! 3fb
 



#2 написав: Darka (24 лютого 2015 21:40)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 731
Смачний торт,пробувала його пару раз в ресторані.І давно маю на нього охоту спечи, та все відкладаю чогось.Дякую Наталюня,тепер маю рецепт під рукою і не такий складний як здавалось.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#3 написав: Наталюня (25 лютого 2015 08:01)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Тереза, Darka, дякую :)

Цитата: Darka
пробувала його пару раз в ресторані


А я не мала такої нагоди, то навіть не маю з чим порівняти смак того, що в мене спеклося :)
Пробуйте, печіть і Ви! Рецепт справді не такий складний як на перший погляд. Просто маленьких хитростей багато. А так досить швидкий в приготуванні, особливо хто має електродуховку - все одразу тісто зробив та в духовку на режим конвекції, 20 хв. - і готово!
Чекаю фотозвітів smile
 



#4 написав: natka0208 (19 вересня 2015 22:03)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 10
Щиро вдячна за рецепт. Пляцок вийшов божественний. Правда, білий шоколад замінила чорним (перший і останній раз) і пошкодувала. А так СУПЕР
 



#5 написав: Наталюня (20 вересня 2015 15:28)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
natka0208, я дуже рада, що Вам сподобався торт! Чорний шоколад - гіркий, сюди він і справді не дуже пасує, білий ніжніший на смак.
 



#6 написав: marichka86 (24 січня 2016 15:32)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 12
Смачний тортик.
 



#7 написав: Наталюня (24 січня 2016 18:58)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Цитата: marichka86
Смачний тортик.

гарний шматочок. приємно, що Вам посмакував :)
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Паштет з сала і м"яса (від Ірця)
  Пише Darka (Учора, 02:10)
А ваші чоловіки роблять вам сюрпризи?
  Пише Балакуня ()
Універсальний подарунок
  Пише KsunkaKsu ()
Полімерна глина
  Пише ОЛЕСЯ ()
Капкейки
  Пише Umari ()
Трошки мистецтва
  Пише Umari ()
Форми для пасок та ягнят
  Пише Umari ()
Що в нас нині на столі - 8
  Пише Umari ()
Страви з гарбуза.
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичні, дієтично-лікувальні страви
  Пише ОЛЕСЯ ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 67
Гостей: 45
Користувачі: gwgxwfufoyg, Yasmincins, nvcxykulhss, fzazwbxvdwy, zixvejnuwj, nvdyzhcwmku, fvwvwatbieq
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100