180 г борошна 2 яйця 100 мл вершків (будь-якої жирності) 100 мл молока 1 ч. л. розпушувача 70 г шоколаду 2 ст. л. ванільного цукру щіпка солі цукрова пудра для посипання трошки олії
Шоколад поламати на маленькі кусочки. Відокремити білки від жовтків. Жовтки збити з молоком, вершками і цукром. Борошно просіяти і разом з розпушувачем додати до молочної суміші. Потім додати шоколад і перемішати. Білки збити з сіллю в міцну піну і акуратно додати до тіста. Довго не мішати! Випікати на розігрітій сковорідці із мінімальною кількістю олії ( можна просто змащувати силіконовим пензликом).
P.S. Ці млинці дуже ніжні і повітряні, в середині з розтопленим шоколадом. Смакота ! Зверху можна притрусити легенько пудрою.
Рецепт є також в авторській темці ось тут
Джерело: Рецепт із сайту "Шефкухар".
|