Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Торти та тістечка » Еклери або заварні тістечка
 

Еклери або заварні тістечка

27 березня, 2014  |  Коментів (9)  |  Рубрика: Випічка » Торти та тістечка
 

Еклери або заварні тістечка

для тіста
1 стакан води холодної(200 грам води для стакана об'ємом 200 мл);
1 стакан муки (130 грам муки в стакані об'ємом 200 мл);
200 грам маргарину;
3-4 яйця;
0,5 чайної ложки солі або цукру
для крему
3 яєчні білки
200 грам пудри
сік лимона

Еклери або заварні тістечка

У вибраний посуд з товстими стінками вливаємо воду, відразу весь стакан. Всипаємо в неї сіль(цукор) і ставимо на сильний вогонь. Невеликими шматками нарізуємо маргарин і викладаємо його в казан. Помішуємо масу, щоб маргарин скоріше розтанув, і доводимо воду з жиром до кипіння. Потім, зменшивши вогонь до зовсім слабкого, одним махом всипаємо в киплячу рідину стакан муки, відразу всією порцією. Починаємо інтенсивно розмішувати, з вогню казанчик не прибираємо пару хвилин, щоб мука як слід заварилася. Спочатку тісто справлятиме просто страшне враження.
Воно візьметься грудками і насилу провертатиметься. Не звертаємо уваги і продовжуємо ретельно вимішувати тісто. Можна знімати ємкість з вогню і продовжувати розтирати вміст. Поступово тісто стане одноріднішої консистенції, а потім і зовсім перетвориться на блискучу еластичну, однорідну грудку, що легко відстає від стінок.
Тепер відставляємо тісто, щоб воно остигнуло. Тут теж важливо не перетримати, адже тісто повинне залишатися теплим, градусів 70. Охолоджуємо його лише для того, щоб в нім не згорнулися яйця, які поодинці додаємо в тісто. Отже, розбиваємо яйце і виливаємо його в тісто. Знову починаємо вимішувати, і знову у нас спочатку буде тісто окремо, яєчна маса окремо.

Не хвилюємося і продовжуємо енергійно розмішувати. Дуже швидке яйце повністю з'єднається з тістом.

Таким же чином, поодинці, вмішуємо в тісто яйця, що залишилися. Уважно стежите за консистенцією тіста - воно має бути густим, в'язким, повинно поволі падати з ложки густою грудкою. Якщо тісто дуже густе, вбийте ще одне яйце. А ось рідке тісто загущатися не вийде, так що будьте уважні.
Готове тісто за допомогою кондитерського шприца викласти на деко, злегка змащене маслом, масла не повинно бути дуже багато, інакше низ тістечок буде зажареним та нерівним. Заготовки на еклери мають бути розташовані на значній відстані один від одного, оскільки при випічці тістечка збільшаться в об'ємі приблизно удвічі.

Білки ретельно відокремити від жовтків. Щоб уникнути випадкового потрапляння в білкову масу краплі жовтка, кожне яйце бажано розділяти в окремому посуді. Міксером на невеликій швидкості протягом хвилини збивати білки, поки вони не перетворяться в піну, потім поступово вводити цукрову пудру безперервної цівкою, одночасно збільшуючи швидкість міксера.Також додаємо сік лимона . Коли білки почнуть утворювати стійкі піки, крем готовий. Він не випливає з посуду, якщо її перевернути догори дном.
Крем накладаємо у еклери які повністю охолонули,з-за допомогою кон.шприца.

P.S Начинка довільна .
Смачкує сюди і заварний крем на жовтках.
Крем білковий надає неймовірної легкості.
Ще можна використовувати мясні та овочеві начинки.

Джерело: Мій рецепт,провірений.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Іванка (28 березня 2014 09:13)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 138
Дуже люблю еклери! Гарний рецепт winked треба буде спробувати
 



#2 написав: Darka (28 березня 2014 09:23)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 705
Такі красиві.Любимо еклери, но чогось ніколи руки не доходять печи,купляю..... request .Но тепер попробую обовязково,дякую за рецепт. m05004


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#3 написав: dgirina (28 березня 2014 11:52)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 68
Darka,
обовязково попробуй спекти -вони від магазинних нічим не різняться,і направду бавитсь із ними зовсім не багато.Одне лиш можеш взяти насадку трошки більшу -бо я їх пекла перший раз і немала уявлення наскільки вони виростуть-і взяла середню насадку(вони трошки замалі) .Потім пекла другий раз робила більшою насадкою у вигляді профітролей (подовгасті)-вийшли супер. love


--------------------
ІРИНА
 



#4 написав: Тереза (28 березня 2014 17:55)


Група: Кондитер
Коментарів: 641
О!мої любимі еклери!!!Фото-бомба!!! 1f7
 



#5 написав: Dolishnia (29 березня 2014 21:11)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 67
Дякую за рецепт!Дуже гарно все описано, треба спробувати!
 



#6 написав: dgirina (1 квітня 2014 09:59)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 68
Ось такі еклери по цьому рецепту вийшли у моєї сестрички.


--------------------
ІРИНА
 



#7 написав: Elen-ka (19 червня 2014 16:27)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 1
Дякую за рецепт і детальний опис приготування! Можливо, наважусь спекти на вихідних.
 



#8 написав: Тигруля (4 грудня 2014 21:31)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 16
А в мене з першого разу не вийшло(еклери просто кипіли в жирі).,а сьогодні просто чудові!
 



#9 написав: Тигруля (5 грудня 2014 21:23)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 16
Хочу поділитись,може,комусь і стане в нагоді,деко застелила пергаментом,пекла 25-30 хв при 180 градусів.,але я використала 5 яєць.Дуже смачні.Дякую за рецепт
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ (Сьогодні, 21:26)
Жіночі роздуми...
  Пише Darka (Сьогодні, 02:32)
Твори добро-2
  Пише Darka (Учора, 23:58)
Вафельниця
  Пише ОЛЕСЯ ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
В гостях у Оксани - 3
  Пише oksana d ()
Таргани, мурашки, комарі - комашки шкідники
  Пише Тереза ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 77
Гостей: 63
Користувачі: law
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100