|
1 скл. молока 3 ст. л. сухих дріжджів 2 - 2,5 ст борошна 2 ст. л. цукру 3 жовтки 4 ст. л. м'якого вершкового масла сіль
Для глазурі: 250 г пудри какао 50-70 мл молока вимішуємо
3/4 стакана молока нагріти, добавити 2 ст. л. дріжджів, 3 ст. л. борошна, розмішати. Накрити ємнкість харчовою плівкою і поставити в тепле місце на 30 хвилин. Молоко яке залишилося наливаємо в комбайн, додаємо 1 ст. л. дріжджів,3 жовтки, 4 ст. л. м'якого вершкового масла, сіль , 3 каплі ванильної есенції, опару і вимішуєм. 2 стакана борошна, змішуємо з 2 ст. л . цукру. Решта пів склянки відкладаємо в сторону. (Це будемо додавати в самому кінці , якщо знадобиться). Додаємо борошно поступово. Вимішуємо . Тісто готове, коли воно відстає від стінок комбайна. Перекладаємо в ємкість і знову накриваємо харчовою плівкою. Ставимо в холодильник на мінімум 6 , максимум 12 годин. Олію для фритюра наливаємо в каструлю з товстим дном розігріватися. Тісто дістаємо , обминаєм, розтачуємо в пласт товщиною 2 см , вирізаємо кола формувальним кільцем діаметром 8-10 см. Вирізаємо серединку іншим маленьким формувальним кільцем. Викладаємо в глибоке деко застелене пергаментом, накриваємо знову харчовою плівкою, і відправляємо в тепле місце на 30 хв аби підросли. Дістаємо пончики і обсмажуємо з 2х сторін. Обсмажені пончики викласти на серветку , остудити трохи і занурити в глазурі.
P.S. Вони просто смачнющі!!!!!!
Джерело: Програма " Все буде смачно"
|
|