|
400 г моркви 100 г свіжевичавленого соку апельсину 0,5 ч. л. соку лимону О,5 ч. л. тминчику 0,5 ч. л. коріандру 0,5 ч. л. розмарину перець мелений 2-3 ст. л. оливкової олії сіль до смаку
Моркву миємо, чистимо і ріжемо кружальцями крупними, або брусочками, як подобається. Приправи подрібнюємо і вимішуємо в них моркву, додаємо олію і сік лимона. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин, опісля моркву злегка перемішати і залити соком апельсину і ще поставити в духовку на хвилин 15. Можна запікати і без соку, а вже полити готову страву. Страва підходить до системи дієтичного харчування.
У моркві містяться майже всі відомі людині вітаміни: В1, В2, В6, З, Е, РР, значна кількість солей кальцію, магнію, натрію, фосфору та заліза.
Морква є рідкісним виключенням з правил – у вареному та запеченому вигляді вона містить більше корисних речовин, ніж у сирому. Смачного вам!!
Джерело: Рецепти 2006 року.
|
|