Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Торти та тістечка » Тортик "Лимонний"
 

Тортик "Лимонний"

1 жовтня, 2013  |  Коментів (13)  |  Рубрика: Випічка » Торти та тістечка
 

Тортик "Лимонний"

Бисквіт:
6 яєць
1 ч. л. ваніліну
2/3 скл. борошна
1/4 скл. крохмалу
100 г шоколаду

Лимонний мус:
2 яйця
4 ст. л. цукру
4 ст. л. крохмалу
350 мл молока
1 ст. л. лимонної цедри
1/4 скл. лимонного соку
2,5 ч. л. желатину
500 мл вершків

Лимонний курд:
1/2 скл. лимонного соку
1 ст. л. лимонної цедри
2/3 скл. цукру
3 яйця

Бисквіт:
Розігріти духовку до 170 градусів. Застелити протвінь пергаментом (розмір 51*35).
Білки збити з лимоною кислотою на невеликій швидкості до утворення піни, поступово додаючи половину норми цукпу. Збільшити швидкість, і збивати до стійких піків.
Жовтки з бити з рештою цукру до світло-жовтої, практично білої маси, додати ванілін.
Муку, крохмал просіяти в жовтки, додати 1/3 частину збтитих білків і акуратно перемішати. Ввести решту білків.
Викласти тісто на протвінь, намагаючись, зробити як можна рівнішу поверхню.
Пекти 10-15 хв., провіряючи готовність сірником.

Лимонний мус.
Змішати крохмал з цукром і вбити туди яйця, розтираючи до тих пір, поки не залишиться грудочок.
Молоко довести до кипіння. Тоненькою цівкою, помішуючи крохмально-яєчну суміш, влити в неї гаряче молоко, потім перелити все назад в каструльку і проварити на маленькому вогні декілька хвилин ло загустіння (до кипіння не доводити).
Зняти крем з вогню, перекласти в посудину і накрити плівкою (торкаючись поверхні, щоб не утворилась скоринка) і повністю охолодити.
Розчинити желатин в холодному лимонному соці і залишити набухати на 1хв. потім нагріти трохи, лише до повного розчинення желатину.
Збити міксером вистигнувший заварний крем і, продовжуючи збивати, влити сік з желатином.
Окремо збити вершки і з'єднати з рештою маси в 3 прийоми.

Лимонний курд.
Доводимо до кипіння лимонний сік, цедру і цукор.
Збити злегка яйця і тоненькою цівкою влити гарячий лимонинй сік.
повертаємо все це знову на вогонь(маленький) і, помішуючи доводимо до кипіння. Варимо ще хвилин 5 (постійно помішуючи) до загустіння і потім переливаємо в чисту посуду, накриваємо плівкою (плівка повинна торкатися поверхні крему, щоб не утворилась скоринка) і охолоджуємо.

Збираємо:
Охолоджений бисквіт розрізаємо на три частини.
Одну частину покрити розтопленим шоколадом. Дати шоколаду вистигнути, перевернути шоколадною стороною вниз і нанести перший шар лимонного мусу 1/3 частина від всієї кількості).
Розрівняти, накрити наступним шаром бисквіту.
Промастити половиною лимонного курду і знову шаром мусу. Накрити останнім бисквітом, далі решту мусу і покласти в холодильник, мінімум на 1 годину для застигання.
Після цього часу намастити поверхню рештою курду і знову заморозити.

P.S. Базові мірки автора:
Борошно 1 скл. = 140 г;
Цукор 1 скл. = 200 г;
Молоко/вода/вершки 1 скл. = 237 мл

Мої зміни:
Насамперед я пекла половину з цієї порції.
В оригіналі пише просто крохмал, я давала кукурудзяний, в основному його даю до випічки,якщо не пише конкретно картопляний.
Лимонну кислоту дала на кінчику ножа, автор не пише скільки точно, але вказує, що можна обійтись і без неї.
В лимонний курд я давала трохи більше цукру, тут вже потрібно розраховувати кожному на свій смак.
На рахунок лимонного мусу: в рецепті пише - просто збити вершки, я не знаю, хто якими користується, я беру домашні, вони відповідно не солодкі, тому я під час збивання дала пудру. Давала на око, щоб було солодкувате, знов ж таки хто як любить, плюс якщо буде закисле після повного змішування крему, то я думаю моржна буде в кінці ще додати пудру.
Пекла не засікаючи час, а до сухого сірника.
мені сподобалось, він такий оригінальний, з кислинкою, для любителя.
Смачного!!!

Джерело: Рецепт взятий з сайту www.kuking.net, автор Mishelle .

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Кіра (1 жовтня 2013 12:23)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 293
Дуже яскравий і теплий) якраз в таку погоду осінню ))))
 



#2 написав: Valentyna (1 жовтня 2013 17:11)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 58
wink ЯК ГАРНЕНЬКО ТА СМАЧНЕНЬКО, ОБОВ*ЯЗКОВО СПРОБУЮ ПРИГОТУВАТИ ПРИ НАГОДЫ a0a
 



#3 написав: Ксенічка (1 жовтня 2013 20:14)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 846
Чудовий сонячний тортик!! love
 



#4 написав: Darka (5 жовтня 2013 04:22)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 705
Дуже спокусливо виглядає тортик love


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#5 написав: yaarysya (8 жовтня 2013 19:30)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 1
Наталя, а скільки цукру давати до тіста? і на який приблизно діаметр розрахований цей перепис? Хочу спробувати його зробити.
 



#6 написав: Яілатан (10 жовтня 2013 10:55)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 7
yaarysya,
Ой, пропустила))) цукру треба 2/3 стакана. 1стакан = 200 г цукру. Я пекла в формі прямокутній 51*35.
 



#7 написав: Марія М (10 жовтня 2013 18:59)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
Виглядає дуже смачно winked
 



#8 написав: Надійка (25 грудня 2013 20:05)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 1
А шоколад який? І в якому стані додавати до тіста?

вибачаюсь, вхе все зрозуміла!
 



#9 написав: hristya710 (12 січня 2014 16:10)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 3
В мене на жаль крем не вийшов. . .
 



#10 написав: Кияночка (22 квітня 2014 14:42)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 5
кожен раз дивлюсь на цей рецепт і відчуття, що цей пляцок ідеальний. Фото просто довершені.
 



#11 написав: Натонька (23 травня 2015 11:14)


Група: Адміністратор
Коментарів: 500
Вже навіть не пам`ятаю скільки років планувала спекти цей тортик)))
Кожного разу, коли читала рецепт, щось в ньому здавалась мега складним))) Накінець то я дозріла)))
Тільки мала з ним одну проблему, в мене мус якісь був ріденький, з холодильника ще так нічого, а коли трошки постояв на столі, прямо аж текло все, в тебе був він плотний? не пам`ятаєш?


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#12 написав: Galina_Nedomirko_ (23 травня 2015 21:40)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 179
Цитата: Натонька
Вже навіть не пам`ятаю скільки років планувала спекти цей тортик)))

Ото і я вже давно хочу того лимонноготортика,а все руки не доходять.
Наталочко,який він в тебе гарний!
 



#13 написав: Яілатан (3 січня 2016 14:10)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 7
Не пройшло і півроку:))) Натонька, в мене мус точно не був ріденький. Але це можливо залежить від желатину? Я користуюсь Dr. Oetker , він ніби трошки сильніший від нашого. Я пекла цей тортик ще й в апельсиновому варіанті, теж дуже смачно.
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ (Сьогодні, 21:26)
Жіночі роздуми...
  Пише Darka (Сьогодні, 02:32)
Твори добро-2
  Пише Darka (Учора, 23:58)
Вафельниця
  Пише ОЛЕСЯ ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
В гостях у Оксани - 3
  Пише oksana d ()
Таргани, мурашки, комарі - комашки шкідники
  Пише Тереза ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 73
Гостей: 59
Користувачі: law
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100