Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Торти та тістечка » Тортик "Лимонний"
 

Тортик "Лимонний"

1 жовтня, 2013  |  Коментів (13)  |  Рубрика: Випічка » Торти та тістечка
 

Тортик "Лимонний"

Бисквіт:
6 яєць
1 ч. л. ваніліну
2/3 скл. борошна
1/4 скл. крохмалу
100 г шоколаду

Лимонний мус:
2 яйця
4 ст. л. цукру
4 ст. л. крохмалу
350 мл молока
1 ст. л. лимонної цедри
1/4 скл. лимонного соку
2,5 ч. л. желатину
500 мл вершків

Лимонний курд:
1/2 скл. лимонного соку
1 ст. л. лимонної цедри
2/3 скл. цукру
3 яйця

Бисквіт:
Розігріти духовку до 170 градусів. Застелити протвінь пергаментом (розмір 51*35).
Білки збити з лимоною кислотою на невеликій швидкості до утворення піни, поступово додаючи половину норми цукпу. Збільшити швидкість, і збивати до стійких піків.
Жовтки з бити з рештою цукру до світло-жовтої, практично білої маси, додати ванілін.
Муку, крохмал просіяти в жовтки, додати 1/3 частину збтитих білків і акуратно перемішати. Ввести решту білків.
Викласти тісто на протвінь, намагаючись, зробити як можна рівнішу поверхню.
Пекти 10-15 хв., провіряючи готовність сірником.

Лимонний мус.
Змішати крохмал з цукром і вбити туди яйця, розтираючи до тих пір, поки не залишиться грудочок.
Молоко довести до кипіння. Тоненькою цівкою, помішуючи крохмально-яєчну суміш, влити в неї гаряче молоко, потім перелити все назад в каструльку і проварити на маленькому вогні декілька хвилин ло загустіння (до кипіння не доводити).
Зняти крем з вогню, перекласти в посудину і накрити плівкою (торкаючись поверхні, щоб не утворилась скоринка) і повністю охолодити.
Розчинити желатин в холодному лимонному соці і залишити набухати на 1хв. потім нагріти трохи, лише до повного розчинення желатину.
Збити міксером вистигнувший заварний крем і, продовжуючи збивати, влити сік з желатином.
Окремо збити вершки і з'єднати з рештою маси в 3 прийоми.

Лимонний курд.
Доводимо до кипіння лимонний сік, цедру і цукор.
Збити злегка яйця і тоненькою цівкою влити гарячий лимонинй сік.
повертаємо все це знову на вогонь(маленький) і, помішуючи доводимо до кипіння. Варимо ще хвилин 5 (постійно помішуючи) до загустіння і потім переливаємо в чисту посуду, накриваємо плівкою (плівка повинна торкатися поверхні крему, щоб не утворилась скоринка) і охолоджуємо.

Збираємо:
Охолоджений бисквіт розрізаємо на три частини.
Одну частину покрити розтопленим шоколадом. Дати шоколаду вистигнути, перевернути шоколадною стороною вниз і нанести перший шар лимонного мусу 1/3 частина від всієї кількості).
Розрівняти, накрити наступним шаром бисквіту.
Промастити половиною лимонного курду і знову шаром мусу. Накрити останнім бисквітом, далі решту мусу і покласти в холодильник, мінімум на 1 годину для застигання.
Після цього часу намастити поверхню рештою курду і знову заморозити.

P.S. Базові мірки автора:
Борошно 1 скл. = 140 г;
Цукор 1 скл. = 200 г;
Молоко/вода/вершки 1 скл. = 237 мл

Мої зміни:
Насамперед я пекла половину з цієї порції.
В оригіналі пише просто крохмал, я давала кукурудзяний, в основному його даю до випічки,якщо не пише конкретно картопляний.
Лимонну кислоту дала на кінчику ножа, автор не пише скільки точно, але вказує, що можна обійтись і без неї.
В лимонний курд я давала трохи більше цукру, тут вже потрібно розраховувати кожному на свій смак.
На рахунок лимонного мусу: в рецепті пише - просто збити вершки, я не знаю, хто якими користується, я беру домашні, вони відповідно не солодкі, тому я під час збивання дала пудру. Давала на око, щоб було солодкувате, знов ж таки хто як любить, плюс якщо буде закисле після повного змішування крему, то я думаю моржна буде в кінці ще додати пудру.
Пекла не засікаючи час, а до сухого сірника.
мені сподобалось, він такий оригінальний, з кислинкою, для любителя.
Смачного!!!

Джерело: Рецепт взятий з сайту www.kuking.net, автор Mishelle .

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Кіра (1 жовтня 2013 12:23)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 289
Дуже яскравий і теплий) якраз в таку погоду осінню ))))
 



#2 написав: Valentyna (1 жовтня 2013 17:11)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 58
wink ЯК ГАРНЕНЬКО ТА СМАЧНЕНЬКО, ОБОВ*ЯЗКОВО СПРОБУЮ ПРИГОТУВАТИ ПРИ НАГОДЫ a0a
 



#3 написав: Ксенічка (1 жовтня 2013 20:14)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 839
Чудовий сонячний тортик!! love
 



#4 написав: Darka (5 жовтня 2013 04:22)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Дуже спокусливо виглядає тортик love


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#5 написав: yaarysya (8 жовтня 2013 19:30)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 1
Наталя, а скільки цукру давати до тіста? і на який приблизно діаметр розрахований цей перепис? Хочу спробувати його зробити.
 



#6 написав: Яілатан (10 жовтня 2013 10:55)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 8
yaarysya,
Ой, пропустила))) цукру треба 2/3 стакана. 1стакан = 200 г цукру. Я пекла в формі прямокутній 51*35.
 



#7 написав: Марія М (10 жовтня 2013 18:59)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
Виглядає дуже смачно winked
 



#8 написав: Надійка (25 грудня 2013 20:05)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 1
А шоколад який? І в якому стані додавати до тіста?

вибачаюсь, вхе все зрозуміла!
 



#9 написав: hristya710 (12 січня 2014 16:10)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 3
В мене на жаль крем не вийшов. . .
 



#10 написав: Кияночка (22 квітня 2014 14:42)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 5
кожен раз дивлюсь на цей рецепт і відчуття, що цей пляцок ідеальний. Фото просто довершені.
 



#11 написав: Натонька (23 травня 2015 11:14)


Група: Адміністратор
Коментарів: 496
Вже навіть не пам`ятаю скільки років планувала спекти цей тортик)))
Кожного разу, коли читала рецепт, щось в ньому здавалась мега складним))) Накінець то я дозріла)))
Тільки мала з ним одну проблему, в мене мус якісь був ріденький, з холодильника ще так нічого, а коли трошки постояв на столі, прямо аж текло все, в тебе був він плотний? не пам`ятаєш?


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#12 написав: Galina_Nedomirko_ (23 травня 2015 21:40)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: Натонька
Вже навіть не пам`ятаю скільки років планувала спекти цей тортик)))

Ото і я вже давно хочу того лимонноготортика,а все руки не доходять.
Наталочко,який він в тебе гарний!
 



#13 написав: Яілатан (3 січня 2016 14:10)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 8
Не пройшло і півроку:))) Натонька, в мене мус точно не був ріденький. Але це можливо залежить від желатину? Я користуюсь Dr. Oetker , він ніби трошки сильніший від нашого. Я пекла цей тортик ще й в апельсиновому варіанті, теж дуже смачно.
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Ванна кімната
  Пише Tokky105 (Сьогодні, 18:50)
Маса для канапок (грибна, сиркова)
  Пише Oborvanec (Учора, 07:37)
закуска з червоної риби
  Пише Oborvanec (Учора, 07:37)
Гріночки
  Пише Oborvanec (Учора, 07:36)
Улюблений гамбургер хобіта Фродо
  Пише Oborvanec (Учора, 07:35)
Колсяка для ребенка
  Пише Oborvanec (Учора, 07:34)
водопровід
  Пише ellenastarodub ()
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 24
Гостей: 14
Користувачі: XBMarvin
 
 
  © 2009-2020 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100