|
свинина цибулина картопля кінза базилік
Шматочок філейки нарізала порційними шматочками, посолила, підперчила й поставила смажитися на маленькому вогні. М'ясо виявилося молодим, то води не доливала , зісмажилося швидко і таке м'ясо, що можна було їси губами. Тим часом нарізала і замаринувала цибулину, обчистила кілька картоплин, помила, висушила серветкою, порізала кружечками десь мм по 5-6, посмажила фрі. Доки смажилися м'ясо й картопля, посікла кінзу й базилік. Картопля й м'ясо приготувались водночас. У кафе (доводилося теж чекати, бо готували свіже) подавали на спеціальних керамічних сковорідочках чи то формах для запікання ( десь 350 г порція). Картоплею обкладали форму, яка в цей час грілася на вогні, всередину викладали м'ясо, зверху - мариновану цибулю і щедро притрушувала сумішшю кінзи і базиліку. Коли подавали- все шипіло, шкварчало. У мене немає подібної форми, але смак від того не був гіршим. Не вірите? Спробуйте!
P.S. Під час відпочинку в Криму уподобали ми собі одне кафе. Серед страв, які там замовляли, була картопля з м'ясом "По-кавказьки". Рецепта, звісно, ніхто не сказав, але вчора спробувала відтворити, то вийшло на смак не гірше. В меню пропонували на вибір: з куркою, свининою чи бараниною ( від того залежала й ціна). Ми , як істині українські кавказці, замовили зі свининою. То й вдома я традицій не порушувала.
|
|