Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Торт "Циганські стежки"
 

Торт "Циганські стежки"

30 березня, 2013  |  Коментів (11)  |  Рубрика: Випічка, Торти та тістечка
 

Торт "Циганські стежки"

9 білків яєчних
300 г цукру
1 п. ванільного цукру (чи ванільки)
210 г борошна (1,5 скл.)
2 ч. л. порошку до печива
230 мл олії (1 скл.)

4 жовтки
2 ст. л. борошна
1 п. желе вишневого
3 ст. л. маку (сухого)
1 ст. л. какао

500 мл сметани
цукрова пудра (до смаку)
10 г желатину
5 п. желе (різного кольору)
1 л води

Корж

Білки добре збити, поступово додати цукор, збиваючи далі (до стоячих піків). Додати ваніль і борошно, вимішане з порошком до печива. Вкінці влити олію. Розділити тісто на 4 частини. До 1 додати жовтки і 2 ст.л. борошна, до 2 - какао, до 3 - мак, до 4 - 1 п. желе.
Форму діаметром 24-26 см змастити жиром, викладати по черзі по 2 ст.л. кожного тіста одне на одне посередині дека. Випікати до "сухої палички". Готовий корж розрізати надвоє.

Крем-суфле

4 пачки желе різного кольору розвести у 200 мл окропу кожну. Коли застигне, порізати кубиками.
1 пачку желе (лимонного) розвести у 200 мл окропу.
Желатин залити холодною водою, коли набубнявіє, розігріти, але не кип'ятити.
Сметану (чи вершки) збити до пишності з пудрою. Вкінці влити охолоджені желатин та лимонне желе. Додати кубики желе. Вимішати.

У роз'ємну форму вкласти корж, вилити крем-суфле, прикрити другим коржем. Покласти у холодильник для застигання. Потім прикрасити по бажанню.

Мої зміни
Не брала 4 пачки желе кубиками. Замінила консервованими персиками.
Можна використати інший крем. Пробувала заварний - теж смачно !
Другого разу 1 жовток додала до тіста з какао, бо першого разу вийшло трохе загусте і осідало на дно.

Смачного !

Джерело: Рецепт запозичила на польському блозі zmiksowani.pl

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: KASYA (30 березня 2013 16:59)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Який гарний торт! І без сумніву смачнезний!


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#2 написав: Pito4ka (30 березня 2013 17:51)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 14
Неймовірно гарний розріз!!! Судячи по інгрідієнтам - смак божественнний!!! Наталочко, вмієш ти здивувати!))))


--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
 



#3 написав: uliana_y (30 березня 2013 18:01)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 42
Як завжди шикарний розріз!!!і простота виконання!)Обов"язково спробую!)


--------------------
Життя, як велика непрочитана книга!
Так багато в ній ілюстрованих подій,
а ти, крутишся, вертишся, як дзига
і плекаєш в серціі сотні надій!
 



#4 написав: Natalyi (30 березня 2013 18:19)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 43
Цитата: KASYA
І без сумніву смачнезний!

Так, смачний. Я перед випіканням думала, що корж буде щільним, а він виходить таким ніжним та пухким.
Цитата: Pito4ka
Неймовірно гарний розріз!!!

О, розріз дійсно гарний. Думаю, що з кубиками желе був би ще кращий !

Цитата: uliana_y
Як завжди шикарний розріз!!!і простота виконання!)

Робиться швидко. Я щось тепер лінива трохи- люблю такі коржі, щоб потім розрізати надвоє чи натроє і перемастити.
Печіть і пробуйте !


--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
 



#5 написав: oksana d (30 березня 2013 20:22)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 304
Супер! winked
 



#6 написав: Sellin (30 березня 2013 20:45)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 4
Гарний тортик, стільки смаків і кльорів в 1 коржі smile
 



#7 написав: uliana_y (4 квітня 2013 17:10)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 42
Пекла моя сестра)Казала,що просто в шоці!в розрізі просто чудо і не віриться що все так просто!Дуже ніжний і пухкий!


--------------------
Життя, як велика непрочитана книга!
Так багато в ній ілюстрованих подій,
а ти, крутишся, вертишся, як дзига
і плекаєш в серціі сотні надій!
 



#8 написав: Vyhor (13 квітня 2013 17:11)


Група: Гості
Коментарів: 0
Файний торт!
Тільки в тісто йде не желе, а кисіль. Зустрічала на російських сайтах саме желе, хоч в оригіналі польською йдеться про кисіль.
 



#9 написав: Машуня (15 травня 2013 22:55)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 12
Такий в мене вийшов у розрізі
 



#10 написав: лідуся (23 липня 2013 08:02)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 9
ЦЕЙ ТОРТ ПІК П. ІГОР З ЗАКАРПАТТЯ В ПЕРЕДАЧІ ВСЕ БУДЕ ДОБРЕ.ЛИШЕ КРЕМ РОБИВ СИРНИЙ З ЖЕЛАТИНОМ.
 



#11 написав: mamasashka (25 травня 2015 09:22)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 1
Давно хотіла вам подякувати за рецепт. Мій старий акаунт пропав, а до нового руки не доходили. Цей торт тепер у мене родзинка) печу в різних варіантах. Ось пасхальний

робила творог+вершки з 1 галяреткою ківі + ананаси і персики
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Колядки на Дрімфуді
 
Нове на форумі
 
Заробіток в інтернеті
  Пише Barbara (Учора, 16:20)
egtzqjlaqa
  Пише sjRuispuh (Учора, 08:32)
Коментарі через фейсбук
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дитячі забави
  Пише ОЛЕСЯ ()
Задумаймось...
  Пише ОЛЕСЯ ()
Секрети наших бабусь.... або як без хімії.
  Пише ОЛЕСЯ ()
Економимо сімейний бюджет
  Пише ОЛЕСЯ ()
Вірші про тата
  Пише ОЛЕСЯ ()
Безпека дитини в суспільстві
  Пише ОЛЕСЯ ()
Як вберегти зуби здоровими
  Пише ОЛЕСЯ ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 56
Гостей: 38
Користувачі: iaRuispuh, Jackesseks, byEmisarax
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100