Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Пляцок "Переплетений"
 

Пляцок "Переплетений"

12 травня, 2008  |  Коментів (32)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Пляцок "Переплетений"


Використовується 250 г стакан.

Для тіста:
2 жовтки
1 ст. цукру
1 ст. л. амонія
1 ст. сметани
200 г маргарину
4 - 4,5 ст. муки
2 ст. л. какао

Маса перша:
1,5 ст. перемелених горіхів розтерти з 0,5 ст. сметани і п'ятьма столовими ложками цукру

Маса друга:
1 ст. маку (запареного і перемеленого) розтерти з двома білками і 5 ст. л. цукру

Пляцок "Переплетений"


Крем заварний.

Тісто: жовтки розтерти з цукром. Окремо розвести амоній в сметані.

Пляцок "Переплетений"


Маргарин кімнатної температури розтерти з одним стаканом муки.

Пляцок "Переплетений"


Все з'єднати, замісити м'яке тісто, додавши ще 2 ст. муки.
Розділити тісто на 4 частини. До однієї додати какао.

Пляцок "Переплетений"


На дві частини розкачанного білого тіста, викласти смужки чорного тіста, роблячи як би "переплетення"

Пляцок "Переплетений"


У середину квадратиків першої частини викладаємо масу 1, а середину квадратів іншої частини - масу 2.

Пляцок "Переплетений"


Пляцок "Переплетений"


Випекти два коржі. Третій випекти білий, без чорних смужок.

Крем використовувала ось такий

4 ст. молока (1 л)
6 ст. л. борошна
4 ст. л. картопляного крохмалю
4 жовтка
6 ст. л. цукру
30 г ванільного цукру
400 г вершкового масла
декілька капель ванільного аромату

Два стакана молока розмішати з цукром. В інших двох збити жовтки, муку та крохмаль. Молоко з цукром довести до кипіння і вливати тонкою струйкою молоко з борошном, постоянно помішуючи. Варити до загустіння. Остудити.
М'яке масло збити, поступово добавляючи по одній ложці заварну масу. Добавити ванільний аромат.

Випечені коржі змастити кремом. Порожній корж поставити всередину. Маковий перевернути і покласти зверху.

Можна прикрасити ось так)))

Пляцок "Переплетений"


Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua/

Рецепт з журналу "Люблю готовить" №4 (2008)


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: okcana (12 листопада 2009 16:09)


Група: Гості
Коментарів: 0
у нас в Києві я не можу знайти амоній, чим його можна замінити? дуже хочеться зпекти !!
 



#2 написав: Натонька (12 листопада 2009 16:21)


Група: Адміністратор
Коментарів: 497
пошукайте на базарі


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#3 написав: Лілія (11 лютого 2011 17:41)


Група: Гості
Коментарів: 0
Дуже смачно вийшло! Дякую за рецепт
 



#4 написав: Марусенька (20 квітня 2011 08:01)


Група: Гості
Коментарів: 0
Чим можна замінити амоній? Підійде сода або пекарський порошок?
 



#5 написав: Натонька (20 квітня 2011 13:18)


Група: Адміністратор
Коментарів: 497
Марусенька, не знаю, пробуйте... я не заміняла ще.


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#6 написав: Марусенька (21 квітня 2011 13:45)


Група: Гості
Коментарів: 0
Буду шукати амоній. У нас у Луганську його практично не використовують. Але пошукаю. Спасибі за відповідь.
 



#7 написав: Грушка (23 квітня 2011 16:54)


Група: Гості
Коментарів: 0
дуже хороший пляцок tongue сьогодні його випробовувала m0554
тільки він мені троха розвалився, коли я його з бритванки діставала recourse
 



#8 написав: Марусенька (26 квітня 2011 13:27)


Група: Гості
Коментарів: 0
Спекла. Дуже смачний. У нас такого не печуть! Спасибі! winked
Цитата: Грушка
тільки він мені троха розвалився, коли я його з бритванки діставала

І в мене також! Але все одно смачно! tongue
 



#9 написав: tetynka (16 червня 2011 14:12)


Група: Гості
Коментарів: 0
Дуже смачний рецепт
 



#10 написав: Кіра (16 жовтня 2011 21:17)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 289
Тонко треба тісто розкачувати, бо амоній зробив свою справу і у мене вийшли трохи затовсті коржі...але смак ЧУДОВИЙ!!!
 



#11 написав: Юлія Кущик (3 січня 2012 15:41)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 5
Дякую, дуже смачний рецепти.Пекла на Новий рік, всім дуже сподобався, і великий виходить - десь до 3 кг.
 



#12 написав: fkuznec (4 серпня 2012 17:53)


Група: Гості
Коментарів: 0
Доброго дня Пекла сьогодні на смак ще не знаю а от спікся на славу і не розвалився Вельми вдячна за рецепт
 



#13 написав: fkuznec (6 серпня 2012 18:51)


Група: Гості
Коментарів: 0
Пляцок на славу але цукрув кремі за мало Навіть для тих хто не любить солодке ....За рецепт дякую ще раз .... m05004
 



#14 написав: Ксенічка (23 лютого 2013 00:43)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 839
Дуже смачний пляцок "Переплетений"!! Такі гарні поєднання. А розріз чудовий.
 



#15 написав: Анютик (13 жовтня 2013 13:00)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 5
Напишіть будь-ласка,який розмір форми на цей тортик потрібен?

Яка має бути температура і час?
 



#16 написав: Натонька (14 жовтня 2013 08:32)


Група: Адміністратор
Коментарів: 497
В мене була форма 23* 37 см. Але може бути і більша. Пекти при середній температурі до готовності. Не знаю, як пече Ваша духовка, в кожного це по різному.



--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#17 написав: МарянаК (25 квітня 2014 00:33)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 6
Дуже ніжний та легкий)


--------------------
http://maryanakravets.blogspot.com/
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 49
Гостей: 19
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100