Використовується 250 г стакан.
Для тіста:
2 жовтки
1 ст. цукру
1 ст. л. амонія
1 ст. сметани
200 г маргарину
4 - 4,5 ст. муки
2 ст. л. какао
Маса перша:
1,5 ст. перемелених горіхів розтерти з 0,5 ст. сметани і п'ятьма столовими ложками цукру
Маса друга:
1 ст. маку (запареного і перемеленого) розтерти з двома білками і 5 ст. л. цукру
Крем заварний.
Тісто: жовтки розтерти з цукром. Окремо розвести амоній в сметані.
Маргарин кімнатної температури розтерти з одним стаканом муки.
Все з'єднати, замісити м'яке тісто, додавши ще 2 ст. муки.
Розділити тісто на 4 частини. До однієї додати какао.
На дві частини розкачанного білого тіста, викласти смужки чорного тіста, роблячи як би "переплетення"
У середину квадратиків першої частини викладаємо масу 1, а середину квадратів іншої частини - масу 2.
Випекти два коржі. Третій випекти білий, без чорних смужок.
Крем використовувала ось такий
4 ст. молока (1 л)
6 ст. л. борошна
4 ст. л. картопляного крохмалю
4 жовтка
6 ст. л. цукру
30 г ванільного цукру
400 г вершкового масла
декілька капель ванільного аромату
Два стакана молока розмішати з цукром. В інших двох збити жовтки, муку та крохмаль. Молоко з цукром довести до кипіння і вливати тонкою струйкою молоко з борошном, постоянно помішуючи. Варити до загустіння. Остудити.
М'яке масло збити, поступово добавляючи по одній ложці заварну масу. Добавити ванільний аромат.
Випечені коржі змастити кремом. Порожній корж поставити всередину. Маковий перевернути і покласти зверху.
Можна прикрасити ось так)))
Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua/
Рецепт з журналу "Люблю готовить" №4 (2008)