Домашній майонез
Беремо 2 домашніх яйця, чайну ложку солі, столову - цукру, 1,5 ст. л. 9% оцту і рафіновану олію до об'єму 0,5 л (бажано охолоджену). У півлітрову або краще 0,8-літрову банку вбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор, оцет (перемішувати не можна) і вливаємо олію до об'єму 0,5 л Міксер із швидкісною насадкою для виготовлення коктейлів ставимо на дно банки, вмикаємо і плавно піднімаємо насадку вгору до шийки банки кілька разів до рівномірного вимішування компонентів.
Смак можна урізноманітнити 3-5 зубками часнику, або 2 ст. л. гірчиці, або сушеним кропом, або іншими прянощами.
Газета "Порадниця"