КАТАЛОГ
Печиво Шакалма від Лариси
Пахлава з горіхами від УляночкиПахлава від ІнесиБаклава - пахлава від Марінкивід ІнесиЧак - чак від Ірка - ШкіркаПахлава бакінська від Коко ШанельШекерпаре від Ірки-ШкіркиТулумби від Ірки-ШкіркиКокотенде від Ірки-ШкіркиАсаба зейнаб від Ірки-ШкіркиЦукерки тахінні від Ірки-ШкіркиГальма від Ірки-ШкіркиСКЛАД:
400 гр муки
250- 300 гр теплого молока
15 гр сухих дріжджів
0,5 ч. ложки солі
160 гр цукру
300 гр почищених грецьких горіхів
180-200 гр масла
150 - 200 гр меду
трошки шафрану
2 жовтки
ПРИГОТУВАННЯ:
1. До теплого молока додати сіль, 1ст. ложку цукру і дріжджі. Добре розмішати і поступово всипати просіяну муку. Замісити тісто. Поставити на підйом (1 год).
2. Горіхи подрібнити в блендері, додати цукор і шафран. Перемішати.
3. Масло розтопити.
4. Тісто розділити на 5 -6 кусків. Кожний кусок розкачати на дуже тонесенький пласт (1-2 мл.) Якщо у вас менший протвень, то кусочків тіста треба більше.
5. Нагріти духовку до 180*С. Протвень змастити маслом. Один пласт тіста покласти на протвень, добре помастити розтопленим маслом і добре посипати горіховою начинкою. Накрити другим пластом тіста. Тісто з двох сторін повинне бути помащене маслом!
Таким способом викласти всі пласти тіста. Верхній змасти жовтками. Випікати 30 хв
6. Мед розпустити на водяній бані, додати трохи води ( 100-150 мл).
7. Спечену пахалву залити рештками масла, а потім медом. Залишити на 2-3 год.
На стіл пахалву подавати , розрізавши на квадратики. Кожний кусочок прикрасити половинкою грецького горіха.
p.s Ми страшно любимо східні солодощі. Особливо чоловік. Ця пахалва розходиться моментально. Якщо ви любете більш сухішу, то води до меду не додавайте.
Дівчата, а хтось має рецепт міні рулетиків з горішками - також східні солодощі. Я бачила в наших кондитерських, вони дуже подібні до справжніх. Я б так хотіла їхній рецепт!!!!