Це просто ідея
, а не вдале її виконання
(моя ялиночка ще не набрала святкового вигляду...). Відколи побачила – хотілося приготувати, але мої діти так люблять заварні, що до завершального будівельно-прикрашального етапу справа не доходила.
Основа – французький весільний торт «Крокембуш». Ось фото з Інтернету:
А це ще один рецепт заварного тіста – також гарно росте, хоча пропорції трошки інші.
Рецепт заварного тіста запозичений зі сайту
food.passion.ru (а вони, в свою чергу, в «Школі гастронома»).
Тісто:Вода - 500 мл,
Масло (маргарин) - 150 г,
Мука - 350 г,
Сіль – 1 щипка
Цукор - 1 ст. л.
Яйца - 6-8 шт.,
Думаю, що технологію приготування описувати не треба, єдина порада – тісто з яйцями збивати міксером (насадками для тіста – на звичайних дуже накручується).
Крем – заварний.
Для скріплення тістечок використовують карамель або шоколад (в моєму випадку це був молочний шоколад).
А далі – конструювання: треба зробити конус з картону і фольги зсередини. Поставити його верх ногами в літрову банку, розтопити шоколад в мікрохвильовці і, вмокаючи тістечка в розтоплений шоколад, закласти конус до верху (або до закінчення тістечок). Поставити в холодне місце. Перед подачою прикрасити цукор-пудрою, нитками з карамелі, маленькими ялинковими прикрасами з мастики, тощо – за бажанням. Думаю, що така новорічна ялинка на столі прийдеться вам до вподоби.
Хто має досвід приготування карамельних ниток - поділіться будь-ласка, а то я їх не вилками, а пальцями розтягувала (було трошки гаряче
)...