Пряник з начинкою, або Тульський пряникТісто: 1 стакан цукру, 2 яйця, 100гр маргарина, 1ч. ложка соди (не гасити),1 ст.ложка молотої кориці, 2-3 ст.ложки меду.
Все перемішати і поставити на водяну баню на 10 хвилин. Мішати до утворення однорідної масси. Висипати борошно- стільки, щоби вийшло не дуже круте еластичне тісто. Приблизно 3, 5 стакани. Поділити на 2 частинки.
Форму змазати маргарином та простелити папером для выпічки. Першу частину розкачати, змастити варенням або вареною згущенкою і зверху викласти другий корж. Защипати по краях і поставити в духовку. Выпікати 13-15 хвилин при 200град.
Глазурь: 4ст. ложки пудри, 1 ст. ложки води. Готувати безпосередньо перед закінченням выпічки. Воду змішати з пудрою до однорідності і змастити гарячий пряник.
Я робила із згущенкою, але неодмінно буду повторювати(бо розійшовся занадто скоро) і спробую із лекваром, або із желе якимось.
Легкий і смачний пряник, його виходить багато, але він досить м"ягкий (просто я пам"ятаю з дитинства ті тульські пряники - то вони твердіші були). Хоча, може бути, що це і не є недоліком.