ЛАЗАНІЯ простенька(приготування)
Лазаній є дуже багато видів,з різними продуктами,та приготування практичко усіх однакове,тільки можна міняти соуси і склад начинки.У мене найпростіша
італійська лазанія,з мінімальною кількістю продуктів і простим соусом.Щоправда тісто готувала не сама,а в мене було готове.
Готове тісто відварити 10 хв,при цьому до води дотати 100 олії-це для того,щоб не злипались коржі(коли ми їх занурюємо і витягаємо,вони змащуються олією і не прилипають!)Потім листи розложити,щоб підстигли:
за цей час коли стигнуть листи ,готуємо соус:на 100 грам олії прожарюємо 2 цибулини+ кг фаршу і тушимо,потім+ 0,5 літри кухарського соусу(завжди беру торчин)+200 грам томатної пасти(літом даю 0,5 кг помідорів)+0,7 літра води,базилік сушений(якщо нема свіжого),сіль,перець,і все це тушимо до готовності!
нарізаємо кубиками твердий сир(будь-який),взагалі-то до лазанії йде 2-3 види сиру,але я вже казала,що це спрощений варіант!
Перекладаємо лазанію:
на дно посудини,в якій будемо запікати,наливаємо трохи соусу(бажано без фаршу) і кладемо поперек листи лазанії
наливаємо добряче соусу
і посипаємо сиром
знову кладемо листи лазаній,але вже в іншому порядку-вздовж,і знову соус і сир,і так поки не закінчаться листи,верхній шар знову заливаємо соусом і затираємо сиром.Пекти 1 год,при темп 180 градусів!
У розрізі зфотографувати не встигла)))))
СМАЧНОГО!