Нова тема... В цій темі збираємо... рецепти мастік, поради різні. Тут йдуть загальні обговорення щодо прикрашання тортів. Ви можете попросити поради, ідей щодо прикрашання. В "галереях" виставляєте свої торти і там обговорюєте їх. Якщо хочете просто похвалити, то плюсуйте репутацію. Тут торти не ставимо, а ставимо в "галереях"
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Soni,я так і робила-підсипала крохмалем,почала накручувати на скалку,а вона(мастика) прилипла і порвалась,а від цього крохмалю ще більш затвердла.Можливо все залежить від самої дошки(в мене проста дерев"яна!
Марія БМВ, Я також працюю на простій дерев"яній дошці, але качалку (скалку) також рукою змащую крохмалем, на разі все получалось, сьогодні робила лілії з успіхом все вийшло, мені більше сподобалось працювати з крохмалем ніж з пудрою. Але я ще підсипала крохмаль на мастіку коли розкачувала, потім перед тим як наносити на торт витирала її. Я також тільки вчусь методом проб і помилок
Я так розумію ми тески я також Марія, я роблю мастіку з мармишок, вже прочитала в темці мастіки що Ви робите її з зефіру, таку робити я ще не пробувала. В нас в Сільпо та й на базарі вони є різні, тому не було потреби робити з зефіру. Вибачте якщо мої поради не допомогли.
Марія БМВ, користуватись мастикою з зефіру для покривання тортів важко, тому, що зефір має більше вологи і в ньому використовують пудру грубого помолу, а це якраз основні завади в роботі. попробуй пошукати мармишки в районному центрі. я теж довго їх шукала, але свого добилась.
--------------------
Ніколи не повертайся назад, там все залишилось без змін!!!
SoniТак,тески!Я пробувала ще із желатину,бо тих мармишок ще не знайшла.Завтра їду на базар шукати,у нас в Самборі в Сільпо шось не бачила,тай добре не знала що це таке,тому пробую з того що маю.Щодо порад,то вони для мене дуже корисні-дякую! Дуже хочу спекти доці на 2 рочки гарний тортик(на неділю),і переживаю,що не получиться після моїх невдалих спроб.
не варто опускати руки. завжди можна знайти вихід. можна, на перший раз, покрити поверхню шоколадом чи посипати кокосом, а тоді прикрасити зробленими прикрасами( з зефіру получаться).
--------------------
Ніколи не повертайся назад, там все залишилось без змін!!!
Я також недавно робила своїй донечці на перший рочок, можна сказати получилось як на перший раз, зараз готуюсь до Михайла. Я також тут всіх замучила була дурними питаннями, бо коли дивишся все просто і легко , а коли починаєш робити виникають питання. Але не потрібно зупинятись, у Вас все получиться.