Пляцок "Птічка"Склад:250 гр маргарини
1 ст цукру
4 ст л какао
4 яйця
4 ст л сметани
1 ст л порошку до печева
1 ч л соди гашеної оцтом
2,5-3 ст муки
Замісити тісто і спекти корж притемпературі 200, 30-35 хвилин.
Крем12 яєць
3,5 ст цукру
1 ст молока
1 ст л крохмалю
60 грам желатину
200 гр води
600 гр масла
3 ст л какао
Жовтки збити з молоком і поставити на парову баню. 1,5 ст цукру змішати з крохмалем і поступово всипати в гаряче молоко, постійно помішуючи варити до легкого загустіння. Залишити щоб остигло.
Желатин розвести в гарячій воді до розчинення і хай трохи охолоне.
Масло збити до пишної маси і додавати по трошки заварний крем (охолоджений).
Білки збити з 2 ст цукру до стійкої піни, додати охолоджений желатин і добре вимішати.
Білки швидко (бо застигають) додати до масляного крему і добре вимішати, викласти половину на паляницю і розмастити. До того що залишилось додати какао і вимішати. Викласти на білий крем, розмастити. Потім заляти шоколадом.
Дуже ніжний смак.