Вчора в нас в школі (в доні) була ярмарка в честь дня української мови , готували і продавали (це все робили мами) українські страви.
Пекла такий собі маленький
КАЛАЧ. Тісто звичайне здобне...
1 скл. теплого молока
3 ст.л. цукру
1,5 ч.л. солі
1 яйце
3 ст.л. топленого масла
1 ст.л. олії
1 ст.л. з чубком сухих дріжджів
3,5 скл. борошна(приблизно)
Замісити, залишити на 1,5 год., протягом цього часу можна кілька раз підім*яти. Сформувати калач (я сплела одну більшу косу і вклала її колом, а зверху меншу косу колом). Накрити рушником і залишити ще на 30 хв. Потім змастити яйцем, посипати маком чи кунжутом. Випікати 30 хв. Готовий калач прикрасила мастикою з мармишок.
Ось що вийшло...