дно форми: 100 г вершкового масла, розтопленого 250 г печиво з муки грубого помолу(digestive biscuits) начинка: 100 г вершкового масла 100 г темно-коричневий м'який цукор 397g Згущене молоко(не варене!) верхній шар: 4 маленьких бананів 300 мл жирних вершків,добре збитих тертий шоколад або топлений шоколад Вам також знадобиться: змащена маслом форма 20 см. Метод: 1.печення пидрiбнити в блендерi або покласти у два пакетики i скалкою подрiбнити.Готовi крошки зеднати з розтопленим маслом i вимiшати.Беремо форму з вiдчипним дном i втрамбуати сумiш по днi i до сторiн теж. Видкласти в холод поки робимо начинку! 2.Щоб зробити начинку:масло і цукор готуемо в антипригарнiй каструлі на слабкому вогні, помішуючи, поки масло і цукор не розчиниться. Додати згущене молоко і довести акуратно до кипіння, постійно помішуючи. Коли карамель почне кипіти, зняти з вогню і залити на сумiш в формi, а потім залишити для охолодження протягом 1 години. 3.Перед подачею на стіл видалити пиріг з форми і покласти на блюдо. Нарізати банани, пополовинi вздовж i гарно розкласти поверх гущонки потiм на них зa допомогою кондитерского мiшка викласти збитi вершки .Прикрасити залишками банана і тертим шоколадом або розтопленим шоколадом.
--------------------
Україна, Рідний край, Поле, річка, Синій гай. Любо стежкою іти – Тут живемо я і ти!
Горіхи підсмажити і розмолоти. В каструлі змішати борошно,какао і цукор, яйце і розтерти до однорідності. Додати молоко і горіхи. Варити на слабкому вогні. Повинна маса трохи згуснути. Зняти з вогню, добавити масло, ваніль, розмішати і розлити в банки.
Я, чесно кажучи, ту Нутелу пробовала один раз, і то не пам"ятаю її смак. Надіюсь, що буде схоже! Та й тут можна фантазувати, мені здається, наприклад, додати для кращого смаку згущене молоко...
Серединка: 100 гр. масла 2 ст.ложки (повні) меленого фундуку 200 г гіркого шоколаду 2 великих яйця 3 ст.ложки цукру 6-7 ст.л. апельсинового соку 1 ст. ложка апельсинового лікеру або коньяку
1.Апельсини добре вимити і насухо витерти 2.Разрізати апельсини навпіл так щоб вийшло дві "чашки" . 3.Витискаем з апельсин потрібну кількість соку, потім при допомозі чайної ложки виймаємо м'якоть апельсина . Тепер у нас вийшло 4 апельсинових "чашки", які ми будемо наповнювати. 4.На водяній бані або в мікро розтопити шоколад з маслом.Добре розмішати до утворення однорідної масси.Дати масі трохи охолонути і додати яйця, цукор, фундук, сік і лікер.Все добре перемішати і наповнити цією масою апельсинові чашки. 5.Поставити випікатися в заздалегідь нагріту до 200 градусів духовку на 12-15 хвилин (все залежить яку середину ви хочете отримати ).
Десерт "СОЛОДКИЙ МІКС" (ідея з інтернету із моїми змінати і доповненнями)
300 гр. сиру- перемолоти на мясорубці, 4 ст.л масла, 4 -5 ст. л. розтопленого на паровій бані білого шоколаду . 150 гр. подрібнених волоських горіхів. 12-15 грон зеленого винограду (без кісточок)
Перемелений сир перетерти з ротопленим білим шоколадом. Охолодити і додати масло, розмішати до однорідної консистенції. Виноград промити і обовязково добре обсушити. З сирної маси формуємо невеликі кульки в кожну з яких кладемо виноградину . Готові кульки добре обкачуємо в подрібнених горіхах і відправляємо в холодильник для застигання. СМАЧНОГО!!!
--------------------
Если жизнь преподносит мне лимоны, Я прошу у нее соль и текилу!!
Шоколад 400 г (чорний і молочний) Згущене молоко 1 банка (380 г) Грецькі горіхи підсмажені, крупно подрібнені 150 г Кава розчинна в порошку 1 ч.л. Коньяк 2 ст.л.(за бажанням) Ванілін
В кастрюлю покласти поломаний шоколад, залити згущеним молоком, нагрівати, помішуючи, поки шоколад не розтане. Зняти з вогню, додати горіхи, ароматизатори, перемішати. Форму застелити плівкою чи папером з запасом, викласти масу в форму, накрити краями і помістити в холод хоча б на 1 годину. Дістати і нарізати. Зберігати в холодильнику в закритому контейнері.
А вмене сьогодні на столі "ЗЕФІР по ГОСТУ" дуже смачний ,настоящий ,я зажди мріяла такий зготовити,а не мала АГАГ-АГАР ,а без нього аж ніяк. РЕЦЕПТ"ЗЕФІР по ГОСТУ" Так, в рецепті є патока я заміняю її інвертним сиропом,якого готую так: -350гр цукру( стакан 250 гр) -150гр води(гарячої) - 2гр лимон.кислоти - 1.5гр соди Цукор рощинити в гарячій воді,коли закипить додати лимон.кислоту.Варити на дуже малому вогні 45 хв.закрити щільно кришкою.Коли трохи остигне добавити соду( рощинену у 10гр води).Сироп почне пінитись, потім стане схожим на штучний мід.
СИРОП З АГАРУ -347гр цукру -139гр патоки(інверт.сироп) - 8.6гр агару -220гр води
Яблука запекти збити блендером чи перетерти через сито-389гр.+324гр цукру перемішати.Агар залити водою кіпятити 2-3 хв..добавити 347гр цукру варити 5 хв ,добавити теплий інверт.сироп і пів пачки ванільного цукру,варимо ще 2-3хв. завжди помішуємо.Беремо половину білка і збиваємо до пишної маси,тоді даємо решту білка збиваємо до світлої маси.Маса побіліє збільшиться в обємі. тож посудину потрібно брати більшу .Швидкість зменшуємоі і легенько вливаємо агарний сироп, збиваємо 2-3хв маса починає густіти.Беремо кондитерський мішок і швиденько видавлюємо зефірчики(можна на пергаментний папір)Мають добре вистоятись 24 год ,(але треба десь ховати,бо зїдять все)Зєднюємо половинки,присипаємо пудрою.СМАЧНОГО!!!!
Бажано щоб все було по грамах,65гр білка - білок з 2 яєць