Тут вже є один рецепт крем - брюле від Оленочки, але в мене дещо інше приготування, перед тим як готувати, перерила інет і надибала такий собі варіант. Отже:
Крем-брюле
Крем-брюле готується просто - на один жовток 20 грам цукру і 100 мл будь-яких вершків.
Головне - правильне приготування в духовці. Крем дуже легко перегріти, тому встановлюють температуру 100С і готують близько години-години з чвертю. Краще всього якщо формочки будуть низькими - в них суміш рівномірно і повністю прогріється. З цих же міркувань використовують керамічні форми, а не металеві
Для крему-брюле відокремити жовтки, зняти шкірку з них (проткнути жовток виделкою, він витече, а шкурка залишиться на вилці) і додати 20г цукру на жовток. Змішати, не збиваючи.
Влити гарячі вершки (100мл на жовток) і розмішати, розлити по формах. Бажано процідити від піни, бо вона не дуже смачна коли запечена.Поставити крем-брюле в духовку на 1 годину 20 хвилин при 100С.
Крем-брюле поставити охолоджуватися на три години в холодильник. Коли ви його дістанете з духовки, воно буде нагадувати желе, а при охолодженні трохи ущільниться.Теперь крем треба посипати цукром і карамелізувати. Але, я тотне робила, бо не маю такого торча як в Оленки. Хіба я зверху посипала брюле темним цукром, але скоринки, карамельної немає.
Рецепт з нету.