Цитата: Antant
Скажіть но, будь ласка, господині, чи є різниця в застосуванні розрихлювача для тіста і звичайної соди. От читаю склад "розрихлювача", а там - "сода, борошно". То як різниця?
Ось
тут є рецепти розпушувача в домашніх умовах
Соду використовуємо при випічці тортів, тістечок, печива та іншої здоби, надаючи їй об’єм. Соду потрібно гасити оцтом, лимонним соком, або будь-яким кисломолочним продуктом, що іде по рецепту.
Найкраще змішувати соду з борошном, а оцет (якщо немає кисло-молочного продукту) додавати до рідких інгредієнтів, що входить у тісто .
Найголовніше ж при використанні соди — тісто відразу ж випікати, тому що реакція дуже швидко проходить. Розпушувач не потрібно розчиняти, його лише змішують із борошном і вводять у тісто.
Реакція в цьому випадку починається тільки при випічці, а значить, тісто можна залишити на деякий час. Розпушувач найкраще зберігати у скляних банках