ніколи в огірки не давала гірчицю...що вона дає? Ланочко, а кип"ятком просто заливати? Просто гаряча вода чи то гарячим маринадом? Ану потолкуйте для тих, хто в танку
-------------------- Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу і мудрість відрізнити одне від другого
Просто гарячою водою. Я для прискорення вмикаю електрочайник. Залила 1-й раз (можна через 10 хв.злити воду з огірків, перекип"ятити і знову тією ж самою), потім з чайника залила новою, а втретє - маринадом( можна ту ж саму воду злити, додати інгредієнти маринаду, але я , доки залиті огірки стоять 10 хв., готую з нової води. (так мені простіше)
А я мариную огірки за польським рецептом.Там ідуть листочки смородини і дуба для хрумкості.І багато прянощів:гвоздичка , кориця ,різні перці і ще хрін.Одним словом дуже смачні огірочки.Один раз прийшов до мене майстер настроювати фортепіано ,то вони вдвох з чоловіком з"їли майже 3 літри!!!!! Прянощі:лавровий лист,червоний перець,гвоздика,кориця,чорний перець,петрушка,хрін,кріп,острогін(я не знаю шо то за трава така і не давала) ),листя смородини,листя дуба. Маринад:на 5 літрових банок води-1600ГР,цукру-100ГР,солі-100ГР,оцту 6%-450ГРЗакип"ятити маринад і залити гарячий в банки з готовими огірками і всім решту.Як чуть вистигне то стерилізувати 1л банку 7-10ХВ.Ще раз повторюся ,що ці огірочки люблять всі без виключення.І вам смачного)))
А в мене рецепт простий На дно баночки(1 л.)кріп, петрушка, 2 зубці часнику, лавровий лист, перець горошком, гвоздика, зерна гірчиці, можна хрін.Напхати огірків.Тоді на 1 л. банку з ст. ложки оцту 1 ст. ложка рівна цукру 1 ст. ложка рівна солі.Залити холодною водою, і стерелізувати десь хвилин 7, після того як закипить.Якщо довше. то огірки будуть м"ягкі!!
ІНЕСА, ану бігом ділитись тим рецептом, що для майстра приховала ;). Дівчаточки, усім дякую, пішла робити експерименти. спробую зробити по всіх ваших рецептах . Щодо гірчиці і хрумкості - не знала . Завжди давала смородину, хрін, часник, гілочки вишні, листя винограду (як є.) Але ті рецепти, що мала досі завди мали в собі багато оцту...що воно вийде - потім розкажу. ЩЕ раз дякую
-------------------- Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу і мудрість відрізнити одне від другого
ну шо? першим пробувала рецепт Ланочки. не знаю, що не так зробила, але половина огірків вистрілила нині. Шкода праці...прийшла з роботи втомлена, повідкривала те. що ще не встрілило, залила новим маринадом і закатала по-новому, але вже стерилізувала..шо воно вийде - поняття не маю
-------------------- Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу і мудрість відрізнити одне від другого
ну шо? першим пробувала рецепт Ланочки. не знаю, що не так зробила, але половина огірків вистрілила нині.
Ця ситуація мені знайома. У мене і у сусідки квартири на різних поверхах і на протилежних сторонах, в сонячні дні там просто не хата, а розігріта духовка - тому вона всі консервації, які я навіть не думаю стерилізувати стерилізує, а до зазвичай вказаного часу стерилізації додає деколи ще стільки є - інакше все стріляє (а в мене тихенько стоїть і не рипається). Є й плюси - в мене прання кваситься добу на балконі(а то й більше), а вона мені приносить через 2 год вже все сухе...
Ірка-Шкірка, ну так, але ж тоді воно буде мяке і варене, а хочеться хрумкого..а найголовніше: жаль часу
-------------------- Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу і мудрість відрізнити одне від другого