Торт "Наполеон"
Тісто:3ст.борошна, 1ст.сметани, 3 жовтки.Замісити тісто.
На водяній бані розтопити 1п.маргарину і перемішати з 1ст.борошна.Зняти з водяної бані і залишити,щоб трохи остигло.
Тісто розкачати тонко в великий пласт і змастити маргарином.Скрутити в рулет,поділити на 2 частини і положити в холодильник на 1 годину.
Ці 2 частини поділити ще на 3-4 катульки.Розкачати катульку зрізом вниз в круг або в іншу форму.В мене вийшло 6 коржів.
Випікати коржі при температурі 180гр-10 хв., в попередньо нагрітій духовці на 200гр- 15хвилин.
Пекти до золотистого кольору і під тарілку вирізати коржі ще гарячими.
Обрізані залишки від коржів подрібнити і посипати торт.
Крем: 1000 мл. молока, 1,5склянки цукру, 250 грам масла, 1 упаковка ванільного цукру, 3ст.л.борошна, 3ст.л.крохмалю.
Молоко(600мл.) закип'ятити з 1,5ст.цукру. Перемішати 3ст.л.борошна, 3ст.л.крохмалю і ванільний цукор з 400мл.молока, влити в кипляче молоко і варити до загустіння. Остудити. Збити 250гр.масла і по-одній ложці додавати холодну заварну масу, продовжуючи збивати(додати цедру 1 лимона і 2ст.л.горілки). Змастити коржі кремом.