Маринований гарбуз
відкрила для себе нову страву з гарбуза, яку в естонії традиційно подають до м"яса, нині пригощала колег на роботі - сподобалось всім, і мені зокрема
рецепт трішки я змінила
1 кг очищеної гарбуза, нарізаної кубиками або брусочками.
800мл води
200г цукру
1-2 шт. кори кориці
5 шт. чорного перцю
5 шт. гвоздики
5 шт. запашного перцю
при бажанні трохи кореня імбиру
200 мл 6% оцту
1 ч. ложку солі
приготувати маринад коли закипить додати гарбуз трішки проварити (не мусить розваритись) Якщо не заготовляти на зиму, то просто гарбуз викласти в скляні баночки та залити процідженим маринадом. Дати настоятись.
Подавати в холодному вигляді. Такий салат може зберігатися кілька днів.
Якщо робити, як заготовку, то прямо в киплячому вигляді розкласти в чисті стерилізовані банки, залити маринадом, закатати і перевернути вниз кришкою до охолодження.
вихід 3 баночки по 0,5 л