записую рецепт ще з радянських часів, коли вийшла заміж в 1990 році, цей пляцок пекла старша невістка
Пляцок з томату
тісто:1 пачка маргарину (250 г)
4 жовтки
4 білки
1 склянка пудри
1 ст.ложка амоняку
4 ст. ложки томату
трошки кориці
приблизно 500 г борошна
терти у макітрі маргарин додаючи по одному жовтку, далі цукор-пудру, амоняк, томат, кориця
потім додати борошно
окремо збити білки і обережно додати до тіста
пекти три коржі
крем400 г масла
пудра до смаку
1 скл. горіхів
молоко
мелені горіхи запарити гарячим молоком, нехай трохи охолоне
масло стерти з пудрою додавати поступово мелені горіхи
*так, як перепису вже 20 років технологію можна вдосконалити: замінити макітру на кухонний комбайн
*цукрової пудри до тіста вистачить 3/4 скл., як на мій смак
*на фото крем сметанковий, форму для випікання брала прямокутну від старенької електричної духовки