гарбузовий хлiб
склад тiстa:
1 кг борошна
30 г свіжих дріжджів
850 г гарбуза (очищеної і нарізаної скибочками)
солі (приблизно 2 ч. ложки)
1-2 ст.л. оливкової (гарбузової) олії
приготування:
-В киплячу воду покласти гарбуз, трохи посолити і варити приблизно 20 хвилин (поки гарбуз не стане м'яким)
-Відкинути гарбуз, залишивши трохи води в якій вона варилася
-Гарбуз протерти через сито або перетворити на пюре за допомогою блендера
-Пюре і воду остудити приблизно до темп.40 градусів
-Борошно змішати з сіллю і теплим пюре
-Розпустити дріжджі в 6 ст.л. рідини в якій варився гарбуз (поставити в тепле місце на 8-10 хвилин)
-Дріжджі вилити в борошно з пюре і вимісити тісто, в кінці додати ложку олії
-Залишити підходити в теплому місці 1,5-2 години
-Тісто осадити і сформувати коровай, батони або булочки (на ваш смак)
-Зверху змазати олією(смачно коли ще зверху посипати гарбузовим насінням, так і зроблю наступного разу) і залишити ще на 40-50 хв.
Випікати в розігрітій духовці 200 градусів 50 хв