Хочу написати вам рецепт паски, яку пече моя мама (я поки що їй тільки допомагаю пекти паску). Пасха правда вже пройшла, але рецепт завжди пригодиться.
Отже печемо ми завжди по рецепту Дарії Цвек
Тісто: 1 кг борошна
2 склянки молока
10 жовтків
100 г дріжджів
200 г вершкового масла або маргарину або олії (ми даємо олію)
200 г цукру
100 г ізюму
1/2 ч. ложки солі
цедра з 1/2 лимона
Дріжджі розводимо у теплому молоці з 1 ст. ложкою цукру і 3 ст. ложками борошна. У миску просіюємо борошно, коли розчина почне бродити, влити її у посуд з борошном, додаємо розтерті з цукром жовтки (я розтираю їх в мисці дерев'яною ложкою), солимо і замішуємо. Місимо до появи пухирців і тоді вливаємо по трохи олію і добре перемішуємо, щоб тісто ввібрало жир, тоді додаємо промитий і запарений ізюм, вимішуємо, накриваємо і ставимо в тепле місце, щоб підійшло. Коли тісто збільшиться в об'ємі вдвоє, відділяємо частинки і викладаємо в форму, застелену промащеним папером (я застеяю дно і боки, щоб паска потім легко вийшла з форми), заповнюємо форму на 1/3. Ставимо, щоб підійшло. Коли форма заповниться, змащуємо тісто яйцем, посипаємо фарбованим пшоном і печемо в гарячій духовці (190-200 градусів) протягом 45 хвилин.
Ось такі пасочки у нас вийшли цього року