Цитата: НаталИя
Хочу у Вас запитати, чому Вы называєте торт - Пляцком? Що означає це слово? І звідки воно пішло?Для справки, я з Полтави.
Пляцок - це випічка, характерна для Західної України. Зазвичай пляцок печеться у формі 30х40см - або наскільки дозволяє духовка
. Пляцок може бути суцільнопеченим і не містити крем, зверху він прикрашається набагато простіше
, ніж торт, часто буває набагато складнішим в приготуванні і довшим у випіканні
.
Крім того, у пляцках в одному рецепті часто використовують різні коржі, консервовані повидла, варення, ягоди - найчастіше, напевно, вишня
.
На родинні, церковні свята найчастіше печуть декілька пляцків на стіл, тоді як торт, частіше всього, готується один.