Яйця розтерти з цукром до побіління , додати сметану , продовжувати збивання . Борошно , какао і розпушувач ретельно розмішати і додати до маси . Замісити однорідне тісто . Випекти корж , остудити , розрізати на 3 частини .
Крем будь-який . У мене сметанний з додаванням какао .
До речі , третю частину борошна була замінила крохмалем . Вийшло смачно .
Смачного !
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.
6 кг помідорів 600 г яблук 600 г цибулі 300 г солодкого перцю 5 шт. гвоздики 400 г цукру 3 ст.л. солі 1 ч.л. меленого червоного перцю 3 ст.л. оцту 9% 2 ч.л. кориці 1 ст.л. зерен гірчиці
Помідори ретельно вимити, зробити хрестоподібні надрізи , опустити на 2-3 хв в окріп і швидко охолодити в холодній воді ( при цьому на шкірці утворяться маленькі тріщинки ) . З допомогою ножа зняти шкірку з томатів , розрізати на 2-4 частини, видалити "стержень" , помістити в кастрюлю для варіння. Варити 10-15 хв , охолодити , перемолоти . Цибулю , яблука , перець перемолоти ( все це чудесно виходить в комбайні ) . Всі продукти помістити в каструлю , додати цукор , сіль , опустити марлевий мішечок з приправами . Варити 1.5-2 год , час від часу помішуючи ( має добре вваритись , загуснути ) . Додати оцет , ретельно вимішати , розлити по банках , закатати .
Варила набагато довше , щоб була густіша консистенція . Краще варити , наприклад , в двох каструлях - швидше вварюється
Смачного !
Рецепт від Alenka з сайту good-cook.ru
Повідомлення відредагував idianka - 12 жовтня 2011 22:04
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.
Переробили одну партію винограду на сік . Я його дуже люблю - такий собі з кислинкою . Для цього в нас є такий банячок )
Дуже зручно . В нижній відсік наливається вода , в середій має стікати сік , в верхній з дирочками накладається виноград . Накрити кришкою , поставити на вогонь . Під дією пари ягідки тріскають і сік стікає в середній відсік . Через ~20 хв після закипання води в нижньому відсіці , можна відкривати зажим на трубці , підставивши ємкість (банку). Цукру додаємо 100 г на літрову банку . Герметично закупорити . Перевернути догори дригом(обережно - виноградний сік створює високий тиск в банці і може вирвати кришку , краще трішки зачекати) . До споживання краще розвести водою десь 1:2 - сік густий і солодкий
Смачного !
Повідомлення відредагував idianka - 4 жовтня 2011 13:15
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.
Таким чином ми спробували "видобути" сік з чорноплідної аронії
А з вижимок зробили варення . Пропарені ягоди протерла з цукром 1:1 в комбайні , довела до кипіння , помішуючи (обережно - стріляє) . Розлити по баночках , закатати .
Смачного !
Повідомлення відредагував idianka - 4 жовтня 2011 14:26
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.
Картоплю очистити , помити , порізати кругляшками , довести до кипіння в підсоленій воді . Відцідити і викласти на змащене жиром вогнетривке деко . Зверху викласти порізану кільцями цибулю , шматочки рибного філе . Посипати трішки меленим перцем . Зверху вилити заливку , яка складається з сметани і гірчиці (пропорції на ваш смак) . Запекти в гарячій духовці при t180С ~20 хв до готовності .
Смачного !
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.
Нещодавно ми балакали про таку страву як затирка.Насправді . в кожному регіоні вона має свою назву . Це і зАтерка , стиранка , затірка. Найшла на мене ностальгія , набрала мамин номер і спиталась як же готується ця смакота. Ну що ж спробуємо відтворити
Затирка
Вариться на молоці , яке можна розвести водою за бажанням .
750 мл молока 250 мл води
Поставити на вогонь , довести до кипіння . Тим часом
1 скл.борошна 1 яйце дрібка солі
Всипати до посудини і розтирати до крихт різного розміру
Отримані крихти засипати в кипляче молоко , трішки підсолити(обережно, щоб не пересолити - тісто солене) . Помішуючи , довести до готовності. Дати кілька хвилин настоятись. Подавати можна так або з цукром.
Смачного !
Повідомлення відредагував idianka - 7 листопада 2011 12:09
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.
"Традиційна німецька випічка. По-нашому-звичайнісінький сирник. Та не такий вже він звичайнісінький, як здається.По-перше: готується такий сирник ну максимум 3-4 хвилини, якщо не враховувати час випічки. По-друге: ну ду-у-у-же цікаве тісто, яке подібне на торфяну крихту(звідси і назва сирника). Я б радила все ж, крім традиційної ванілі, запропонованої німцями, у сирну начинку додати цедру цитрусових, цукати, родзинки, курагу чи ще щось смачненьке. Воно там дуже і дуже доречне.
Начинка: 500г сиру( взяла ~1 кг сиру) 4 яйця 100г сметани 2 пачки ванільного цукру 1 ст.л апельсинової цедри (родзинки, курага, джем із апельсинових шкірок- за бажанням) 150г цукру 2 ст.л. борошна (замінила пачкою вершкового пудингу "Emix")
Приготування:
Тісто: масло порізати ножиком на кубики, додати борошно, цукор, какао і руками розтерти усе до крихти, яка стане подібна на торф. Це все я зробила в кухонному комбайні . Ось що вийшло
Сирна маса: Змелений сир розтерти з цукром, яйцями, ваніллю, борошном, сметаною. На дно форми висипати 2\3 крихти. Зверху викласти начинку. На начинку висипати решту 1\3 крихти. Випікати 45 хвилин при 180*С в формі ~24 cм. Остудити. Краще різати через декілька годин або на другий день-так значно смачніше."
Рецепт і слова від Medunya з сайту http://cookorama.net/uk/blog/vypichka/torfyanyj-pyrig.html з моїми невеликими доповненнями ))
Смачного !
Повідомлення відредагував idianka - 22 грудня 2011 20:22
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.