Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 В гості до Діанки, Смакота
idianka
4 вересня 2011 19:21
Повідомлення #371


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Торт празький "Марійка"




2 яйця
1.5 скл цукру
3 ст.л. какао
200 мл сметани
1 п. розпушувача або 1ч.л. соди /оцет
1.5 скл. борошна

Яйця розтерти з цукром до побіління , додати сметану , продовжувати збивання . Борошно , какао і розпушувач ретельно розмішати і додати до маси . Замісити однорідне тісто . Випекти корж , остудити , розрізати на 3 частини .

Крем будь-який . У мене сметанний з додаванням какао .

До речі , третю частину борошна була замінила крохмалем . Вийшло смачно .

Смачного !

--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
idianka
18 вересня 2011 19:07
Повідомлення #372


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Кетчуп - 2




6 кг помідорів
600 г яблук
600 г цибулі
300 г солодкого перцю
5 шт. гвоздики
400 г цукру
3 ст.л. солі
1 ч.л. меленого червоного перцю
3 ст.л. оцту 9%
2 ч.л. кориці
1 ст.л. зерен гірчиці

Помідори ретельно вимити, зробити хрестоподібні надрізи , опустити на 2-3 хв в окріп і швидко охолодити в холодній воді ( при цьому на шкірці утворяться маленькі тріщинки ) . З допомогою ножа зняти шкірку з томатів , розрізати на 2-4 частини, видалити "стержень" , помістити в кастрюлю для варіння. Варити 10-15 хв , охолодити , перемолоти . Цибулю , яблука , перець перемолоти ( все це чудесно виходить в комбайні ) . Всі продукти помістити в каструлю , додати цукор , сіль , опустити марлевий мішечок з приправами . Варити 1.5-2 год , час від часу помішуючи ( має добре вваритись , загуснути ) . Додати оцет , ретельно вимішати , розлити по банках , закатати .

Варила набагато довше , щоб була густіша консистенція . Краще варити , наприклад , в двох каструлях - швидше вварюється :smile:



Смачного !

Рецепт від Alenka з сайту good-cook.ru

Повідомлення відредагував idianka - 12 жовтня 2011 22:04
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
idianka
18 вересня 2011 19:24
Повідомлення #373


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Салат із перцем




2 кг солодкого перцю
1 кг помідорів
1 кг цибулі
1 кг огірків
10 ст.л. оцту
12 ст.л. цукру
8 ч.л. солі
250 мл олії

Овочі очистити , помити , порізати соломкою , огірки пів або чвертькільцями . Додати приправи , перемішати , розкласти по банках . Стерилізувати банки 40 хв .

Смачного !

Рецепт від тітки Дарки .

Повідомлення відредагував idianka - 18 вересня 2011 19:24
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
idianka
4 жовтня 2011 11:27
Повідомлення #374


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Сік виноградний




Переробили одну партію винограду на сік . Я його дуже люблю - такий собі з кислинкою . Для цього в нас є такий банячок )



Дуже зручно . В нижній відсік наливається вода , в середій має стікати сік , в верхній з дирочками накладається виноград . Накрити кришкою , поставити на вогонь . Під дією пари ягідки тріскають і сік стікає в середній відсік . Через ~20 хв після закипання води в нижньому відсіці , можна відкривати зажим на трубці , підставивши ємкість (банку). Цукру додаємо 100 г на літрову банку . Герметично закупорити . Перевернути догори дригом(обережно - виноградний сік створює високий тиск в банці і може вирвати кришку , краще трішки зачекати) .
До споживання краще розвести водою десь 1:2 - сік густий і солодкий :smile:

Смачного !

Повідомлення відредагував idianka - 4 жовтня 2011 13:15
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
idianka
4 жовтня 2011 11:58
Повідомлення #375


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Таким чином ми спробували "видобути" :lol: сік з чорноплідної аронії



А з вижимок зробили варення . Пропарені ягоди протерла з цукром 1:1 в комбайні , довела до кипіння , помішуючи (обережно - стріляє) . Розлити по баночках , закатати .



Смачного !

Повідомлення відредагував idianka - 4 жовтня 2011 14:26
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
idianka
4 жовтня 2011 14:38
Повідомлення #376


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Рибна запіканка




Картоплю очистити , помити , порізати кругляшками , довести до кипіння в підсоленій воді . Відцідити і викласти на змащене жиром вогнетривке деко . Зверху викласти порізану кільцями цибулю , шматочки рибного філе . Посипати трішки меленим перцем . Зверху вилити заливку , яка складається з сметани і гірчиці (пропорції на ваш смак) . Запекти в гарячій духовці при t180С ~20 хв до готовності .

Смачного !

--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
luba38aa
19 жовтня 2011 14:44
Повідомлення #377


Маленька господарочка
  • 17

Репутація: 3
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 22
Реєстрація: 22.02.2011

ICQ:--

Бали: 82
Діаночко а до дров в пляцку дрова під сігом цукру не треба
Перейти на початок сторінки
idianka
19 жовтня 2011 21:44
Повідомлення #378


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
luba38aa,
ні , не треба )) рецепт перевірила , там все правильно :m05004:

--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
idianka
7 листопада 2011 12:08
Повідомлення #379


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Нещодавно ми балакали про таку страву як затирка.Насправді . в кожному регіоні вона має свою назву . Це і зАтерка , стиранка , затірка. Найшла на мене ностальгія , набрала мамин номер і спиталась як же готується ця смакота. Ну що ж спробуємо відтворити :smile:

Затирка




Вариться на молоці , яке можна розвести водою за бажанням .

750 мл молока
250 мл води

Поставити на вогонь , довести до кипіння . Тим часом

1 скл.борошна
1 яйце
дрібка солі

Всипати до посудини і розтирати до крихт різного розміру




Отримані крихти засипати в кипляче молоко , трішки підсолити(обережно, щоб не пересолити - тісто солене) . Помішуючи , довести до готовності. Дати кілька хвилин настоятись. Подавати можна так або з цукром.



Смачного !

Повідомлення відредагував idianka - 7 листопада 2011 12:09
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
idianka
7 листопада 2011 12:29
Повідомлення #380


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Сирник "Торфяник"




"Традиційна німецька випічка. По-нашому-звичайнісінький сирник. Та не такий вже він звичайнісінький, як здається.По-перше: готується такий сирник ну максимум 3-4 хвилини, якщо не враховувати час випічки. По-друге: ну ду-у-у-же цікаве тісто, яке подібне на торфяну крихту(звідси і назва сирника). Я б радила все ж, крім традиційної ванілі, запропонованої німцями, у сирну начинку додати цедру цитрусових, цукати, родзинки, курагу чи ще щось смачненьке. Воно там дуже і дуже доречне.


Тісто:
200г масла
350г борошна
3 ст.л. какао
100г цукру

Начинка:
500г сиру( взяла ~1 кг сиру)
4 яйця
100г сметани
2 пачки ванільного цукру
1 ст.л апельсинової цедри (родзинки, курага, джем із апельсинових шкірок- за бажанням)
150г цукру
2 ст.л. борошна (замінила пачкою вершкового пудингу "Emix")

Приготування:

Тісто:

масло порізати ножиком на кубики, додати борошно, цукор, какао і руками розтерти усе до крихти, яка стане подібна на торф.
Це все я зробила в кухонному комбайні . Ось що вийшло



Сирна маса:
Змелений сир розтерти з цукром, яйцями, ваніллю, борошном, сметаною.
На дно форми висипати 2\3 крихти. Зверху викласти начинку. На начинку висипати решту 1\3 крихти. Випікати 45 хвилин при 180*С в формі ~24 cм. Остудити. Краще різати через декілька годин або на другий день-так значно смачніше."

Рецепт і слова від Medunya з сайту http://cookorama.net/uk/blog/vypichka/torfyanyj-pyrig.html з моїми невеликими доповненнями ))

Смачного !

Повідомлення відредагував idianka - 22 грудня 2011 20:22
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 26 листопада 2024 03:16

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 41
Гостей: 11
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100