Пляцок "Ромик"
4 яйця
0.5 л сметани
1 скл. цукру
1 ч.л. соди
1.5 скл. борошна
Яйця збити з цукром до побіління , соду погасити в сметані , додати до яєць , збити . Додати борошно , замісити однорідне тісто . Тісто рідке . Випекти в змащеній формі 3 коржі .
Крем :1 скл. сметани
1 скл. пудри
1 скл. горіхів
Збити сметану з цукром , додати мелені горіхи . Перекласти охолоджені коржі кремом .
Пляцок "Руслан"
500 мл сметани
500 г цукру
100 г масла
0.5 ч.л. соди
1 ст.л. оцту
борошно
Цукор розтерти з маслом , додати сметану і добре розмішати , розділити на 2 частини . Одну частину залишити для крему , поставити в холодильник . До другої додати соду , погашену оцтом , додати борошно - тісто має бути , як на густі оладки . Випекти 4 коржі в змащеній жиром формі . Охолоджені коржі перекласти кремом з холодильника .
Готовий торт поставити на ніч в холодильник .
Рецепти від весільної кухарки .
Смачного !