Так як вчорашні кекси пішли на "ура!",вирішила сьогодні спекти ще,але використала інший рецепт.Схожий є в
gutkaКекс столичний
Для початку приведу вам оригінал:
1 скл.борошна
3/4 скл.цукру
3/4 скл.родзинок
130 г масла
3 яйця
1/8 ч.л.соди
1/8 ч.л.солі
1 ст.л.коньяку
1 ст.л.пудри
Розм'якшене масло розтерти з цукром,поступово додати яйця,сіль і коньяк.Збити до однорідної маси,додати родзинки,борошно з содою і швидко замісити тісто.Готове тісто викласти в змащені форми,вирівняти поверхню тіста і поставити в гарячу духовку.Випікати кекси масою 60-100 г протягом 25-35 хв,масою 500-600 г протягом 60-70 хв при 190-200С.Після охолодження вийняти кекси з форм,обсипати пудрою.Поверхня кексів зазвичай має тріщини вздовж.А тепер мої зміни:порцію я подвоїла,бо на мою "гусінь" було б на один зуб
250 г масла
1 скл.цукру(навіщо 1,5 скл.)
5 яєць
2 ст.л."Прикарпатського" бальзаму(не було в мене коньяку)
0.5 ст.л.розпушувача
2.5 скл.борошна(вирішила,що 2 скл. буде замало)
замість родзинок дала поколотий шоколад - пів плитки
Рецепт з свекрушиної кулінарної книги
Смачного!