Сьогодні напекла своїм дітискам купу кексів.Форму то я раніше купила,а до роботи ще не брала,то вирішила виправитись.Рецептик винайшла в своєму "чарівному" зошиті - його ще років 15 тому переписала в подружки сестри.До речі,тоді вони нам були не вдались.
Кексики
150 г маргарину 200 г цукру 3 яйця 200 г сметани(сьогодні я дала кислого молока,якого в мене забагато зараз) 1 ч.л соди 400 г борошна
М'який маргарин розтерти з цукром,додати яйця,збити.Додати сметану,вимішати,борошно і соду.Вимісити тісто.Я ще додала трохи цукатів.Форми змастити жиром,наповнити на 2/3.Випекти в гарячій духовці.
Кексиків вийшло 24 штуки.Але цей факт моїх хлопців не злякав - мало що залишилось
Ось такі вони в розрізі
Смачного!
Повідомлення відредагував idianka - 26 червня 2010 22:49
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.
Розм'якшене масло розтерти з цукром,поступово додати яйця,сіль і коньяк.Збити до однорідної маси,додати родзинки,борошно з содою і швидко замісити тісто.Готове тісто викласти в змащені форми,вирівняти поверхню тіста і поставити в гарячу духовку.Випікати кекси масою 60-100 г протягом 25-35 хв,масою 500-600 г протягом 60-70 хв при 190-200С.Після охолодження вийняти кекси з форм,обсипати пудрою.Поверхня кексів зазвичай має тріщини вздовж.
А тепер мої зміни:порцію я подвоїла,бо на мою "гусінь" було б на один зуб
250 г масла 1 скл.цукру(навіщо 1,5 скл.) 5 яєць 2 ст.л."Прикарпатського" бальзаму(не було в мене коньяку) 0.5 ст.л.розпушувача 2.5 скл.борошна(вирішила,що 2 скл. буде замало) замість родзинок дала поколотий шоколад - пів плитки
Рецепт з свекрушиної кулінарної книги
Смачного!
--------------------
Такою рибкою пригощала співробітниця - дуже просто і смачно.
Рибу (у мене філе хека сухої заморозки) порізати на порційні шматки,посолити, поперчити, трохи відставити, щоб замаринувати. Форму змастити олією, викласти рибне філе, зверху порізану цибулю, полити трохи майонезом. На верх потертий твердий сир. Запікати в гарячій духовці. Подавати страву гарячою.
Смачного!
Повідомлення відредагував idianka - 8 травня 2011 14:48
--------------------