На Зелені свята пекла "П'яну вишню".Ніби таким пляцком нікого не здивую,але справа в його оформленні.
Пляцок "П'яна вишня"
1 скл.цукру
5 яєць
1 скл.сметани
1 ч.л.соди або 1 пачечка розпушувача
50 г масла
2 скл.муки
Яйця збити з цукром,додати сметану і соду,розтоплене масло,борошно.Замісити однорідне тісто.Розділити на 3 частини.До двох частин додати 50 г какао.Випекти один білий і два чорних коржі.
Крем:
4 яйця
3/4 скл.цукру
1 скл.молока
400 г масла
3/4 скл.цукрової пудри
Молоко влити до каструльки і поставити на вогонь.Тим часом яйця збити з цукром і,коли молоко закипить,влити до каструльки.Постійно помішуючи,варити поки не загусне.Охолодити.Збити м'яке масло з пудрою,додати охолоджений крем.
На низ йде чорний корж,викласти трохи крему.Білий корж розрізати на рівні брусочки,викласти поверх чорного,закласти вишнею проспиртованою.Перекласти масою і накрити чорним коржем
Рецепт від моєї одногрупниці Галі.
Смачного!