Торт "Горіховий"
5яєць
5 ст л цукру
на кінчику ч л порошку для печива
2 ст л муки вверх
1 ст горіхів мелених
Білки збити до піків з цукром, жовтки збити з порошком до печива. Все з"єднати, дати муку- легенько вимісити, дати горіхи -перемішати. Вилити у змащену форму діаметром 30 см і спекти бісквіт.
5 білків
1 ст цукру збити до піків
1 ст горіхів посікти
все разом перемішати і вилити у застелену пергаментом ізмащену олією форму. Пекти безе 20 хв не відкриваючи духовки, іще 1,5 год сушити на меншому вогні.
крем 5 жовтків
1 ст цукру
2 ст л кави розчинної
1 ст молока
Все збити міксером. На малому вогні варити до загустіння. Коли буде чуть тепле, збити з 500 г масла.
глазур 50 г масла
5 ст л какао
0,5 ст цукру
2-3 ст л молока
Варити на малому вогні помішуючи.
Бісквіт розрізати.Далі складаємо торт - бісквіт+ крем+безе+крем+бісквіт+крем+глазур. Крему вистачає щоб оформити боки торта і верх.Горіхи можна замінити маком, але я не пробувала. Торт виходить великий і дуже-дуже смачний!!!!