Бадзьоха
Якщо варити влітку, то брати свіжу бузину ,в мене варення. Покласти у воду і варити як компот, тільки ягід більше брати. Порізати 1-2 яблука скибочками. Посолодити, трохи хай покипить і підбити мукою- 2-3 ст л муки розвести водою , виливати цівкою , помішуючи. Кілька хвилин покипить, всипати чуть лимонної кислоти для кольору.Виходить як кисіль, можна густішу зробити . Це кому як подобається.
Люблю таку страву з дитинства. Мама і бабуся також завжди варять.
А до бадзьохи чи до чаю я ще роблю
Солодкі грінки
Це я робила з паски, а можна брати булку . Порізати скибочками , обмокнути в збите зммолоком і цукром яйце. Підсмажити на маслі чи олії.