Та нічого вони не примхливі. Хіба ж то примха полити раз в 10 днів? Самі по собі ці рослинки - паризити. А як перецвіли то ви взагалі дали їм спокій на тривалий час. Коли орхідейка випускає пуп"янок і ти чекаєш на квітку то таке відчуття ніби чекаєш на народження дитинки. А потім воно тебе радує пів-року або більше
-------------------- Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу і мудрість відрізнити одне від другого
хочу похвастатись новими рослинками, тішусь - не передати 1. Камбрія, родини орхідних. Таких в мене ще не було, пахне - тонко і ніжно
2. фаленопсис 3. венерин червичок теж з орхідних. що з ним робити - понятя не маю, бо різні рекомендації в неті. може хтось має і щось порадить - буду вдячна. Квітка - шикарна, велика, ціна також)))
ось така красота:
-------------------- Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу і мудрість відрізнити одне від другого
Коли орхідейка випускає пуп"янок і ти чекаєш на квітку то таке відчуття ніби чекаєш на народження дитинки. А потім воно тебе радує пів-року або більше
А у моєї орхідеї на новому стеблі розпустилось 8 квіточок. Цвітіння почалось 1 грудня і вже зараз залишилось 4 квіточки,і ті вже намірені осипатись. В чому причина?
lenameln, важко заочно щось казати, вона часом не стоїть десь на протягу? вікно там не відкривається? або ще як варіант - може перелили? я свої поливаю раз десь на 10 днів. відчуваю в руці коли горщик легкий, можна трішки стиснути і коли кора хрумтить - сухо. не варто переливати, ліпше недолити
а ще чекаю на чотири рослики поки розцвітуть. пуп"янки є, але дуже вже довго розморожуються :)