Недавно ми куштували сирник з вишнями від Яруськи, а сьогодні запрошую до себе на пляцок з сиром і вишнями. Отож смакуйте!
Пляцок "Зимова вишня"
Тісто:
3 жовтки
3 ст. л. цукру
150 г маргарини
2 – 2,5 ст. муки
1 ч. л. розпушувача
Маргарин перетерти з мукою і розпушувачем, додати збиті з цукром жовтки. Покласти на 30 хв на холод. Викласти у форму, зробити бортики.
Сир:
300 г сиру
1 яйце
0,5 ст. сметани
0,5 ст. цукру
3 ст. л. крохмалю
1,5 ст. вишень без кісточок, манна крупа
3 білки + 1 ст. цукру
Сметану збити з цукром, дати до сиру. Додати яйце і крохмаль. Добре все перемішати.
Вишні відкласти на друшляк, щоб стік сік. Пересипати вишні манною крупою. Сир викласти на тісто, а зверху на сир - вишні і ставимо в духовку на 20 хв. Потім викладаємо збиті білки з цукром і ще ставимо пектися на півгодини. Смачного!
