Сметанник святковий(із записника)
Тісто2 яйця
2 склянки цукру
2 склянки сметани
3 склянки борошна
1 ст.л. маку
1 скл. підсмажених і подрібнених горіхів
1 ч.л. соди з гіркою
2 ст.л. какао порошку
Крем500-700 гр. густої сметани
1,5 склянки цукрової пудри
1 банан
Начинка1 склянка свіжих або розморожених вишень(можна замінити полуницями,порізати шматочками,малиною або суницями)
2 плитки молочного шоколаду
ПриготуванняЯйця збити з цукром ,додати сметану,соду, борошно і розділити тісто на дві частини.В одну додати какао порошок і трішки горіхів ,в іншу горіхи і мак.Спекти пляцки у тортівниці,змащеній олією і посипаній сухариками.Спечені і охолоджені пляцки розрізати на дві частини прекласти начинкою і змастити кремом.,чередуючи світлий і темний пляцок
Крем:сметану збити з цукровою пудрою і додати розім"ятий банан,ще раз збити
Спочатку беремо світлиий корж,змащуємо- кремом ,посипаємо тертим шоколадом,викласти вишні рядочками-,посипати тертим шоколадом,зверху -крем,далі-темний корж-крем -шоколад-вишні-шоколад-крем і т д.
Верх і боки сметанника змастити кремом і обсипати крихтами від верхівки темного пляцка(.шапочку трішки зняти)Дати сметаннику постояти в холоді 2-3 години.
Смачно,спробуйте!