Печеня в горщикахНа 5 порцій
куряча грудинка 5 шт(можна і свинину, або свинину з телятиною)
картопля 1-1,5 кг
шампіньйони 300 гр (можете взяти будь-які гриби на Ваш смак)
сир твердий 200гр
Приготування:курячу грудинку і картоплю порізати шматочками і обсмажити на олії ,посоливши і додавши спеції за смаком,шампіньйони спочатку трішки відварити 1-2 хв.,потім відцідити ,порізати і теж обсмажити на олії,додати спеції.Беремо керамічний горщик і складаємо :спочатку картоплю з грибами ,наверх курятину,додати подрібнений часник і лавровий лист.Все залити бульйоном по 0,5 скл. на кожну порцію ,або водичкою і ставимо на 40 хв. у духовку.
Перед подачею на стіл кожний горщик відкрити і посипати зверху тертим сиорм,накриваємо кришкою і чекаємо хв.5 поки сир розплавиться,(при виключеному вогні,печеню не дістаємо!).
Вийняти наші горщики і подавати на стіл.До цієї печені обов"язково треба різана
зелена цибуля і дрібно посічений укропчик.
Гарно підходтиь
соус:В 0,5 л. банку вилити 1 пачку майонезу
1 пачку кетчупу ,додати 1 головку товченого часнику і 1 ч.л. чорного меленого перцю.Все перемішати.Смачного!
Хто любить більш
жирніше,можете додати в печеню підсмажену підчеревину шматочками або ошийок.
Цей соус дуже смачний і його можна брати до всіх м"ясних страв!