Желе"Пташине молоко",від майстра-кондитера Л.Ф.Тучиної(із моєї колекції)
В маленькій кастрюльці розчинити 1 склянку цукру в 1 літрі сметани,поставивши на помірний вогонь.
1,5 ст. ложки желатину заливаємо охолодженою кип"яченою водою.Залишити для набухання.Коли желатин набухне- розігріти його на водяній бані в 0,5 скл. води до повного розчинення і додаємо,помішуючи до гарячої сметани,.в цю суміш кладемо 50 гр. вершкового масла,доводимо до кипіння,і знімаємо відразу з вогню.
Поділити суміш на дві частини, в одну з яких додати 1 ст.л. какао порошку або густий сік з будь якого варення для кольору.Для поліпшення смаку до білої частини додайте мариновані вишні без кісточок,шматочки мандаринів,бананів , влітку- суниці .
Розлити у форми за два рази,спочаку розлити білу масу-охолодити,потім рожеву чи шоколадну наверх.
Зверху прикрасити збитими вершками(,морозивом ,кремом ) і посипатм меленими підсмаженими горіхами і тертим шоколадом.