Усім найщиріші вітання Прошу допомоги у пошуку перевірених рецептів для годуючої мами Посадили мене на дієту. Виявляється у новонародженої алергія на молочне /підсипає щоки і на молоко, і на творог, і на масло/, яке я вживаю Ніколи б не подумала, що це небезпечний продукт.
Наклали табу на дріжджову випічку у тому числі і свіжий домашній хліб на джіжджях/. Чудовий список заборонених продуктів: - кукурузні, манні, гречані каші, відповідно і мука з цих круп. - ізюм, курага, абрикоси, гарбуз, червоні та оранжеві овочі і фрукти - риба, - усе мясо птиці, телятина, говядина, - Мед, горіхи і т.д я ще не пробувала (вони тоже в забороненому списку)
ОЛЕСЯ, я перші 2 місяці була на дієті дуже строгій. малого обсипало від усього з цього списку. Одна хороша лікарка сказала, що то напевно алергія на мамине молоко, до 3 місяців має минути. потім їла все по трохи, бо молоко почало пропадати взагалі.
ОЛЕСЯ, я перші 2 місяці була на дієті дуже строгій. малого обсипало від усього з цього списку. Одна хороша лікарка сказала, що то напевно алергія на мамине молоко, до 3 місяців має минути. потім їла все по трохи, бо молоко почало пропадати взагалі.
kykysja41145 привіт. Найцікавіше що два дня перестала їсти все молочне, творог і масло то нічого нового не висипає. Так що алергія не на мамине молоко а на продукти які вона їла.
Нічого із списку заборонених продуктів я не їла. З чистою совістю їла молочне гречану кашку, манку, а це виявляється алерген. вночі захотіла їсти, то їла сухарики з домашнього хліба і запивала кипяченою водою.
А стосовно молока у мами то лікарі пояснили що хороша лактація залежить від кількох чинників: - спадковість, - якість харчування мами ( у одної знайомої навіть при чудовому харчуванні молоко зникло на 2у місяці. То виявляється у них жінки усі кормили максимум до 4х місіців).
А стосовно молока у мами то лікарі пояснили що хороша лактація залежить від кількох чинників: - спадковість, - якість харчування мами ( у одної знайомої навіть при чудовому харчуванні молоко зникло на 2у місяці. То виявляється у них жінки усі кормили максимум до 4х місіців).
Моя мама годувала мене до 2 років,брата до 6 міс,сестру 1 міс. Я старшого сина кормила грудьми до 2,3 роки,молодшого до 3,5 років.Коли молодшого відучила від грудей молоко ще місяць прибувало.Довелося пити таблетки ,щоб пропало молоко.
ОЛЕСЯ, я співчуваю, мені ще місяць до родів, але згадую тяжкі часи, як я не знала що маю їсти, аби не нашкодити дитині.. Там ітак є заборонені продукти, а дивлячись ще на оцей список, то я навіть не уявляю що їсти. Згадалась зупка-пюре з цвітної капусти оця можна її без грінок. А субпродукти такі як печінка чи язик не можна теж? Як ще щось згадаю, напишу...
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
ОЛЕСЯ, я співчуваю, мені ще місяць до родів, але згадую тяжкі часи, як я не знала що маю їсти, аби не нашкодити дитині.. Там ітак є заборонені продукти, а дивлячись ще на оцей список, то я навіть не уявляю що їсти.
Згадалась зупка-пюре з цвітної капусти оця можна її без грінок. А субпродукти такі як печінка чи язик не можна теж? Як ще щось згадаю, напишу...
Натонько спасибі. Лікар сказала утриматися від усього м"яса птиці та худоби що дає молоко((.
А я без молочного не можу. Та головне здоровя малят. Зараз шукаю рецепти вегетаріанців та пісних страв
ОЛЕСЯ, Як взагалі справи з годуванням? Є молоко, все добре? Бо я годувала обидвох тільки до трьох місяців і зараз маю страх, що не зможу і ту дитинку вигодувати довше... Читаю багато інформації і бачу, що наробила купу помилок тоді. Хочеться на ті ж граблі не наступити. Напиши приблизне меню своє на день.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Натонько двох старших я годувала без проблем. Їла: молочне, каші, запіканки, картопляне пюре, відварене, тушене та приготоване на пару м"ясо (телятину, свинину, курку). Спочатку їла усе біле. Потім поступово вводила нові продукти. Ніколи для лактації не вживала згущенку чи горіхи. Перші два місяці уникала бобових продуктів. Прикорм дівчатам почала вводити з 6 місяця. Старшу кормила до 1,5 року, а середню до 2 років.
Зараз зранку вівсянка, п"ю кипячену воду або узвар із світлих фруктів. Обід - перше (з мясними фрикадельками) або овочевий супчик, картопляне п"юре чи каші. Вечеря - кашки, хліб, печення галетне. Як малій минув місяць то вже їла білу квасолю, зелений горошок , капусту (але не зловживаю бо для животика то важкі продукти).
ОЛЕСЯ, до речі щодо дієти. Ви тільки коровяче молоко пили? і всі решта молокопродукти - сир,масло, сметана - з коровячого молока? Можливо варто спробувати козяче? Так буває, що є алергія на коровяче, а на козяче - немає... Правда на смак воно не всім подобається :)