Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Страви з сої (соєвих бобів), А Ви пробували приготувати щось з сої? Ділимося досвідом та враженнями
Наталюня
8 березня 2015 16:06
Повідомлення #1


Молода господинька
  • 34

Репутація: 38
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 125
Реєстрація: 24.01.2015

ICQ:--

Бали: 662
Раніше бажання приготувати щось з сої в мене не виникало. Як-не-як, а соя - не такий звичний для нас продукт, як скажімо картопля, рис чи гречка. Чесно кажучи, навіть квасолю - найближчу родичку сої - в нашій сім'ї не дуже люблять.
Але маю трохи тої сої і з'явився якийсь "спортивний азарт" - а що получиться з неї? яка вона?
Всі тільки й говорять, що зараз в купованій ковбасі, сосисках, сирі одна соя. Зрозуміло, що якщо платиш за ковбасу, то хотів би їсти в тій ковбасі МЯСО, а не рослинний більш дешевий замінник - СОЮ! Але сама по собі соя має, на мою думку, повне право на існування на наших столах, так само як і квасоля, боби чи ще якийсь продукт.

Так от - вчора готувала Соєво-м'ясні котлети. Ось такі вийшли:



Соковиті і ніжні получились. Всім домашнім смакували, казали, що навіть кращі, ніж звичайні м'ясні. А сама соя (звичайна відварена), на мою думку, смачніша за квасолю і легша для травлення.

Хто ще щось готував з сої?
Перейти на початок сторінки
ole4ka
8 березня 2015 16:36
Повідомлення #2


Файна господиня
  • 51

Репутація: 241
Група: Кондитер
Повідомлень: 669
Реєстрація: 20.11.2010

ICQ:--

Бали: 1247
я завжди додаю сою в котлети,в домашню ковбасу-виходить мягка,і навіть в пельмені, і майже до всього фаршу.і ще в супчики,замість квасолі,особливо тепер в піст.

--------------------
у вас і у нас все буде гаразд!
Перейти на початок сторінки
Наталюня
8 березня 2015 19:41
Повідомлення #3


Молода господинька
  • 34

Репутація: 38
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 125
Реєстрація: 24.01.2015

ICQ:--

Бали: 662
Про пельмені ми теж думали сьогодні зранку)
а от ковбасу з соєю я вже пробувала робити - невдала вийшла, їстивна, але сухувата((( по-перше, сою я змолола лише раз на мясорубці, по-друге, частину мяса я молола, а частину нарізала кубиками, а по-третє - додала замало жирного мяса. ото мабуть мої основні помилки, через які вона і получилась такою. на наступний раз думаю змолоти все мясо на фарш, сою 2 рази перемолоти, ну і мясо брати жирніше...
оле4ка, а як Ви робите ту ковбасу? і скільки сої даєте по відношенню до фаршу? я давала в котлети 1:1.
Перейти на початок сторінки
Darka
8 березня 2015 20:22
Повідомлення #4


Файна господиня
  • 51

Репутація: 621
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1319
Реєстрація: 12.11.2012

ICQ:--

Бали: 712
Наталюня, соєві котлети гарно виглядають.Я сама не готовила з сої але на піст деколи купляю готові котлети з сої і овочів.Щось я у нас і не бачила в продажі сої.Напевно є,треба поцікавитись.

--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
Перейти на початок сторінки
Наталюня
9 березня 2015 09:11
Повідомлення #5


Молода господинька
  • 34

Репутація: 38
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 125
Реєстрація: 24.01.2015

ICQ:--

Бали: 662
Darka, дякую! smile
Перейти на початок сторінки
ole4ka
10 березня 2015 17:52
Повідомлення #6


Файна господиня
  • 51

Репутація: 241
Група: Кондитер
Повідомлень: 669
Реєстрація: 20.11.2010

ICQ:--

Бали: 1247
Наталюня
оле4ка, а як Ви робите ту ковбасу? і скільки сої даєте по відношенню до фаршу? я давала в котлети 1:1.

я даю менше,2:1 або 3:1 (наприклад 3 кг мяса,1кг сої вареної 1 раз перемеленої та 1кг(чи більше,то на любителя)сала.
До пельменів чи котлет-то приблизно на 0,5 кг фаршу-1-2 кулаки вареної та перемеленої сої і ще 1 раз мелю з тим усім що на фарш

--------------------
у вас і у нас все буде гаразд!
Перейти на початок сторінки
Наталюня
11 березня 2015 09:51
Повідомлення #7


Молода господинька
  • 34

Репутація: 38
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 125
Реєстрація: 24.01.2015

ICQ:--

Бали: 662
оле4ка, дякую за детальну відповідь!!!
Буду знову пробувати робити ковбаску до Великодніх свят. Хочеться, щоб вже вдалася на всі 100 %. Буду враховувати поради.
Перейти на початок сторінки
Наталюня
20 березня 2015 11:36
Повідомлення #8


Молода господинька
  • 34

Репутація: 38
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 125
Реєстрація: 24.01.2015

ICQ:--

Бали: 662
Вчора готувала паштет, додала трохи сої. Вийшов смачний, сої зовсім не чути. Ніхто й не здогадався :)

Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
19 лютого 2016 01:30
Повідомлення #9


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Знайшла цікаві рецепти із сої ( буду пробувати)


Тофу - соєвий сир (китайська страва)

соя 0,5 літрова банка
кефір або слабкий розчин оцту
(Я використовувала сироватку) приблизно 0,5 л.
Соєві боби ретельно промити і залити холодною водою. Вода повинна покривати боби на 3-5 см. Витримати 12 годин, потім набряклі боби пропустити через м'ясорубку, додати води, що б вийшла кашка (я зміліла блендером, додавши 1: 2 води). Через 30 хвилин відокремити рідина, за кольором нагадує коров'яче молоко. В алюмінієвій каструлі стінки і дно змастити салом і вилити туди отжатую з бобів рідина. Довести до кипіння спочатку на сильному вогні, а потім, зменшивши вогонь влити слабкий розчин оцту або кефір (у мене сироватка), обережно помішуючи, поки не створожится (на даному етапі намагалася додати яблучний оцет вичитала в інтернеті, але процес був слабенький, як тільки додала сироватку і про чудо, в миті ока відбулося створаживание і відділення згустків). У матерчатий мішок вилити створоженного масу, потім швидко вичавити воду, мішок зав'язати і в гарячому стані покласти під прес (я вистелити рушником всередині сита пароварки, процідивши через рушник, загорнувши його краю, зверху поклала тарілку і поставила банку з водою, процес зайняв хвилин 20 ). Коли створоженного маса застигне, витягти її з мішка і нарізати шматками. Тофу можна зберігати в холодильнику кілька днів, зануривши в холодну воду і змінюючи її кожен день.
З 0,5 літрової банки сої вийшло 502 грама сиру. Насправді вага і консистенція сиру буде залежати від того як довго ви його пресуєте і якої ваги зверху вантаж ставите.

Котлети з соєвого фаршу
200 г соєвого фаршу, 1 цибуля, 3–4 ст. ложки олії, хліб, 3–4 ст. ложки молока, петрушка, сіль, перець.
У підсоленій воді відварити соєвий фарш (10 хв.), відкинути на друшляк і віджати. На олії підсмажити цибулю до золотистого кольору. Білий хліб замочити в молоці. Пропустити через м’ясорубку соєвий фарш, розмочений хліб, зелень, додати цибулю та яйця, все перемішати, сформувати котлети і посмажити.

Голубці з соєвим фаршем
200 г соєвого фаршу, 1 цибуля, 2 ст. л. олії, морква, 600 г рису, листя капусти, 2 ст. ложки сметани, лавровий лист, спеції, сіль.
Моркву потерти на тертці, цибулю порізати і посмажити разом з морквою на олії. Листя капусти залишити в кип’ятку на кілька хвилин. Відварити соєвий фарш та рис. Перемішати фарш, цибулю та моркву з рисом. Загорнути цю масу в листя капусти. Залити голубці водою або бульйоном, тушкувати до повної готовності 25–30 хв, додати томатний соус, сметану та спеції.

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
7 березня 2016 20:18
Повідомлення #10


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Соєве молоко
Соєве молоко
Потрібно 1 скл соєвих бобів та 3 скл води перекип’яченої.
Беремо 1 склянку (250 мл) соєвих бобів замочуємо на ніч або на 12 годин (так готувала перший раз).
Заливаємо 1 скляною кип’ятку, дрібнимо у блендері 2 - 3 хв.
Суміш що вийшла цідимо через сито, після чого жмих, що залишився, перекидаєм на марлю і гарно віджимаємо (обережно жмих гарячий)
Жмих не викидаємо, переливаємо через нього ще 2 склянки кипяченої води.
Довести молоко до кипіння і томити на маленькому вогні 20 хв. У молоко можна додати цукор, ванільний цукор або ж просто використати для приготування молочних каш. Смачного.

Дякую Євгенії за допомогу (якби не доня я б не знала про рослинне молоко

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 13:51

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 119
Гостей: 116
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100